Партизан се мучио против Дертоне, али се пласирао у финале турнира на Сицилији

Кошаркаши Партизан остварили су тријумф у првој званичној утакмици у новој сезони, пошто су у полуфиналу турнира на Сицилији савладали италијанску Дертону 96:94

Нису блистали црно-бели у првој званичној утакмици у новој сезони и очигледно је да Жељка Обрадовића чека велики посао да уигра велики број новопридошлих играча.

Ипак, црно-бели су заслужено савладали италијанску Дертону и пласирали се у финале турнира на Сицилији.

Екипа Партизана имала је предност током читавог тока меча, али је дозволила тројкашки расположеним Италијанима да се врате у меч и тројком уз звук сирене дођу до продужетка.

Два Џонса, Карлик и Тајрик, вукли су црно-беле током већег дела утакмице, док се у другом полувремену прикључио и Стерлинг Браун.

Обрадовић је поделио минутажу свим расположивим снагама, а највећи недостаци у игри црно-белих били су дефанзивни скок и одбрана од шута за три поена.

Партизан је на полувреме отишао са вођством од 44:41, да би предност црно-белих у већем делу другог полувремена била двоцифрена.

На крају је српски тим имао и мало среће, пошто је Дертона промашила два шута за три поена у последњем нападу на мечу.

Најефикаснији је био Карлик Џонс са 21 поеном, Тајрик Џонс додао је 19, а Стерлинг Браун 14.

Финале турнира на програму је у недељу од 21 час, а противник Партизану биће победник меча између домаћина Трапанија и јапанској Рјукјуа.