Србија за заборав - Данска уз "маказице" лако победила у Копенхагену

Фудбалери Србије уписали су пораз у другом мечу у А дивизији Лиге нација у мечу у ком готово ништа конкретно нису успели да учине

Фудбалери Србије поражени су као гости од Данске резултатом 0:2 у мечу другог кола групе А4 Лиге нација и тако наставили негативан низ против данашњег ривала који траје 34 године.

Први део првог полувремена протекао је без већих прилика. У 24. минуту Лазар Самарџић је покушао са ивице шеснаестерца, али је голман Данске Каспер Шмајхел лако зауставио тај ударац.

Данска је повела у 36. минуту, Јусуф Поулсен је петом асистирао Алберту Гренбеку који је са 13 метара послао лопту у мрежу. Гол је признат после дуготрајне ВАР провере, због позиције Поулсена, која се испоставила као регуларна. Гренбеку (23) је то био први гол у другом мечу у дресу Данске.

Резервиста Андрија Живковић је у 54. минуту после центаршута Саше Лукића покушао волеј ударцем искоса са 15 метара, али је шутирао поред гола.

Данска је дуплирала предност у 61. минуту. Јусеф Поулсен је постигао спектакуларан гол маказицама са седам метара после центаршута Виктора Кристијансена и тако поставио коначан резултат.

Могао је Лукић да смањи у 65. минуту али је лоше шутирао са петерца после корнера.

У другом мечу другог кола групе А4 Швајцарска од 20 и 45 у Женеви дочекује Шпанију. У трећем колу, 12. октобра, Србија дочекује Швајцарску у Лесковцу, а Шпанија Данску.

После две одигране утакмице на домаћем терену Данска има максималних шест бодова, Србија има бод из два меча, Шпанија један из једне утакмица, док је Швајцарска без бода после једног одиграног меча.

Две првопласиране селекције из групе иду у четвртфинале Лиге нација, и истовремено обезбеђују први шешир у квалификацијама за Светско првенство, трећепласирани ће у бараж за опстанак у А дивизији, док ће последњи из групе директно у Б дивизију.

8. сеп 2024 • 19:52

Крај утакмице: Данска - Србија 2:0

Србија није успела да надогради своју игру после ремија са Шпанијом, пошто је Данска исувише лако стигла до тријумфа головима Гронбека и Поулсена.

"Орлови" на четвртом мечу у последњих пет мечева није успела да постигне гол и тешко да ће бити ичега корисног по чему ће навијачи Србије имати да се сећају овог дуела.

Данска сад има шест бодова, Србија остаје на једном.

88' - Митровић у оквир гола

Ово је тек други шут Србије у оквир гола вечерас. Митровић је прихватио лопту на левој страни уз аут-линију, ушао је у средину и мало изван шеснаестерца шутирао, али тај ударац иде по земљи у наручје Шмајхела.

81'- Последња измена Србије

Вељко Бирманчевић је изашао, а на терену је Ђорђе Јовановић. Све је мање времена за "орлове" да поправе утисак.

72' - Лукић излази

На терену уместо "десетке" Србије је Кристијан Белић. Ово је његов други наступ за "орлове".

Двострука измена Србије

Са терена су изашли Коста Недељковић и Лазар Самарџић, а на терену су Стефан Митровић и Петар Ратков.

61' - Гол, Данска води 2:0!

Еврогол Јусуфа Полсена! "Маказице" нападача Данске оставиле све играче Србије у шоку, феноменална мајсторија којом домаћи стижу до два гола предности.

Центаршута са леве стране Кристијансена, а онда Полсен постиже погодак за ТВ шпице.

60' - Још без шанси за Србију

Покушава Србија ту и тамо дугим лоптама у простор, али Данци све то добро "читају" и успевају да не доводе Каспера Шмајхела у било какве проблеме.

51'- Жути картон Андерсену

Фудбалер Фулама је био груб према Андрији Живковићу на средини терена.

Почело је друго полувреме

Србија у наставку са једном променом, Андрија Живковић улази уместо Марка Грујића.

Крај првог полувремена - Србија безопасна

У првих 25 минута, све је то било солидно, без шанси, али и без много узбуђења, али је после тога Србија осетно пала. Данска је повела преко Гронбека, а било је ту још покушаја у којима је Рајковић морао да интервенише.

Мораће Србија доста боље у наставку ако жели да избегне.

36' - Данска води 1:0!

Гол у Копенхагену, Данска води после поготка Гронбека. Брзо комбиновање после асистенције Јусуфа Полсена, а Гронбека успева између четири играча да први стигне до лопте и матира Рајковића!

24' - Самарџић шутира у гол

Ишао је Самарџић у соло продор, успео је да се избори за позицију и шутира са ивице шеснаестерца, лепо је гађао у доњи угао гола Шмајхела, али голман Данске је правовремено реаговао и ухватио лопту.

23' - Данци прете

Полуконтра за Данце која је могла да буде далеко опаснија него што је испала, али зато што је Ериксен на крају био блокиран од стране српских дефанзиваца.

13'- Први покушај Данске

Центаршут са десне стране из слободног ударца стиже до Вестергора, али штопер Данске шутира поред гола.

10' - Миран почетак меча

Без много дешавања до сада. Србија је у неколико наврата лепо прекидала напада Данаца, али и даље без прилика ни на једној ни на другој страни.

1' - Почела је утакмица

Србија има први напад на мечу, да видимо шта могу "орлови" у Копенхагену".

Пикси направио промену у стартној постави

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић направио је једну измену у стартној постави у односу на меч против Шпаније - стартер ће бити Марко Грујић уместо Андрије Живковића.

За Данску ће наступити Шмајхел, Андерсен, Вестергард, Кристенсен, Бах, Хојбјерг, Норгард, Кристијансен, Гренбек, Ериксен, Поулсен.

За Србију ће играти Рајковић, Ераковић, Миленковић, Павловић, Недељковић, Илић, Лукић, Грујић, Бирманчевић, Самарџић, Јовић.

Утакмицу, која почиње у 18.00, судиће енглески арбитар Крис Кавана.