Синер заборавио допинг скандал и освојио Ју-Ес опен: Фриц без шансе у финалу

Јаник Синер нови је шампион Ју-Ес опена, пошто је у финалу последњег гренд слема у сезони савладао дебитанта у борби за највеће трофеје, домаћег играча Тејлора Фрица - 3:0

Синер је славио по сетовима 6:3, 6:4, 7:5 и за само нешто више од два сата успео да стигне до другог гренд слем трофеја у години, уједно и у каријери.

Италијан, који је уочи почетка турнира у Њујорку био у центру скандала након што је откривено да је у марту два пута пао на допинг тесту - али је био ослобођен сумњи због наводних грешака његовог тадашњег физиотерапета, успео је да упркос свему стигне до још једног великог трофеја.

Приче о дешавањима из марта ове године очито нису превише утицале на првог тенисера света, који је после победе над Данилом Медведевом у четвртфиналу само потврдио да у одсуству Новака Ђоковића и Карлоса Алкараза након раних испадања - њему нема ко да парира.

Није то могао ни Фриц. Он је постао први Американац у финалу Ју-Ес опена од 2006. године и први на свим слемовима од Вимблдона 2009. године. Ипак, 21-годишњи пост да неки Американац освоји гренд слем није могао да буде прекинут.

Синер је у првом сету, пуном грешака, успео да буде тај који ће да их начини мање, док се у другом играо велики број врло кратких гемова због одличних сервиса обојице. Ипак, у кључном тренутку је Синер направио брејк и повисио на 2:0, док Фрицу у трећем није било довољно ни вођство од 5:3.

Американац је на 5:4 сервирао да одведе меч у четврти сет, али је Италијан направио серију гемова којом је трофеју са Аустралијан опена придодао и овај са "Флешинг медоуза".

Тако ће Синер од понедељка са 11.180 бодова бити далеко испред другопласираног Александера Зверева са 7.075, и све је извесније да ће Италијан ову годину завршити на првом месту на свету, нарочито када се узме у обзир у каквој форми се налази.