Спорт

Синер убедљиво први на АТП листи, Ђоковић пао на четврто место

Новак Ђоковић пао је за два места на најновијој АТП листи и тренутно заузима четврту позицију, док је и даље први Италијан Јаник Синер
Синер убедљиво први на АТП листи, Ђоковић пао на четврто местоGetty © Fatih Aktas/Anadolu

Новак Ђоковић није успео да одбрани титулу на Ју-Ес опену, пошто је елиминисан у трећем колу од Аустралијанца Алексеја Попирина 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

Као последица, српски тенисер је изгубио 1.900 бодова у односу на претходну АТП листу и тренутно се налази на четвртом месту на АТП листи са 5.560 поена.

Синер је освојио титулу на Ју-Ес опену, пошто је у финалу у Њујорку победио Американца Тејлора Фрица 6:3, 6:4, 7:5.

Италијански тенисер је увећао предност на првом месту АТП листе тренутно има 11.180 бодова.

Немачки тенисер Александар Зверев напредовао је за два места и сада је други играч света са 7.075 бодова, док је Шпанац Карлос Алкараз задржао трећу позицију са 6.690 поена.

Руски тенисери Данил Медведев и Андреј Рубљов задржали су пето и шесто место на АТП листи, док је Тејлор Фриц остварио напредак за пет позиција и сада је седми играч света.

Потом следе Пољак Хуберт Хуркач, Норвежанин Каспер Руд и Бугарин Григор Димитров.

Што се тиче осталих српских тенисера, Кецмановић и Лајовић су напредовали за по једну позицију на АТП листи - Миомир је 53. играч света са 980 бодова, док је Дуци на 65. позицији са 811 бодова.

Ласло Ђере је пао за десет места и сада се налази на 119. месту АТП листе са 491 бодом, док је Хамад Међедовић са 440 поена 136. тенисер света.

image