Спорт

Реалов Бразилац љут: Како ја нисам номинован за Златну лопту?

Фудбалер Реала и бразилски репрезентативац Родриго изјавио је да је незаслужено изостављен са листе кандидата за освајање овогодишње "Златне лопте", преноси И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН)
Реалов Бразилац љут: Како ја нисам номинован за Златну лопту?Getty © Europa Press Sports / Contributor

Магазин "Франс фудбал" објавио је пре пет дана листу од 30 фудбалера који су у конкуренцији за награду "Златна лопта" за играча године.

Међутим, на листи номинованих нема Родрига, који је прошле сезоне са Реалом освојио Лигу шампиона, европски Суперкуп и шпанску Ла Лигу.

"Узнемирило ме то. Сматрам да сам заслужио да буден номинован. Не желим да обезвредим играче који су номиновани, али сматрам да је било места за мене међу 30 кандидата. За мене је то било велико изненађење, али ја ту ништа не могу да урадим. Нисам ја тај који одлучује", рекао је Родриго, који је са Реалом освојио 12 трофеја.

Бразилски фудбалер је истакао да је Реал најбољи клуб на свету.

"Често размишљам о титулама које сам већ освојио. Реал је највећи клуб на свету и то је оно што ме додатно мотивише. Желим да сваки дан будем на нивоу најбољег клуба на свету. Зато сваки дан жестоко тренирам да будем што бољи. Знам своје квалитете и колико могу да урадим", закључио је Родриго.

image