Спорт

Временски услови променили планове, Партизан ипак не игра на Калемегдану

Пријатељскио турнир "НИС Опен ер" који је био планиран да се одржи током викенда на отвореним теренима КК Партизан на Калемегдану, сели се због лоших временских услова у Халу 3 Београдског сајма
Временски услови променили планове, Партизан ипак не игра на Калемегдану© Euroleague

Информацију су потврдили из табора црно-белих, који су истакли да су временски услови "кумовали" мењању локације одржавања турнира.

У складу са временском прогнозом, донета је одлука да Партизан, Париз и АЕК одмере снаге под сводовима хале у којој су црно-бели први пут играли 21. јануара 1967. године у Купу победника купова против турске екипе ИТУ (80:58 у корист црно-белих).

До тада, домаћа првенства су играна на отвореним теренима, а наведена утакмица је била европска "премијера" КК Партизан у Београду.

Црно-бели су се на Сајму задржали све до преласка у легендарну Халу спортова, децембра 1968. године.

Клуб ће за 72 сата прилагодити сајамску дворану ФИБА стандардима и изградити трибине капацитета 5.000 места. Конфигурација трибина у односу на Калемегдан остаје иста, тако да купљене улазнице важе.

Првог дана турнира, 13. септембра, састају се Партизан и АЕК од 19 часова.

У суботу, 14.09. играју Париз и АЕК , такође од 19 часова, док се у недељу, 15. септембра од 21 час састају Партизан и Париз.

image