Спорт

Крај после бронзе у Паризу – Пешић више није селектор Србије: Нек траже новог тренера

Кошаркашки савез Србије ће, како ствари стоје, морати да пронађе замену за легендарног 75-годишњака
Крај после бронзе у Паризу – Пешић више није селектор Србије: Нек траже новог тренераGetty © Gregory Shamus / Staff

Светислав Пешић више неће бити селектор кошаркашке репрезентације Србије, преноси "Спортклуб" из својих извора.

Само месец дана након што је водио кошаркаше Србије до бронзане медаље на Олимпијским играма у Паризу, сада стиже информација да легендарни "Кари" неће наставити са послом селектора.

Он је требало да буде предводник Србије и у квалификацијама за Европско првенство које ће бити на програму 2025. године, а квалификације стартују у новембру.

"Председник КСС-а Предраг Даниловић поднео је оставку. Како сам разумео, урадио је то да би омогућио новом руководству савеза да на почетку новог олимпијског циклуса формира нови стручни штаб и циљеве. Што се мене лично тиче, још пре Париза саопштио сам да неко други треба да настави оно што сам започео", казао је Пешић у интервјуу за "Политику" и потом наставио:

"Пошто видим да ме неки нису добро чули, сада им поручујем, да одговорни, они који ће убудуће водити КСС, треба да знају да између осталог морају да траже и новог тренера."

"Ја ћу, наравно, увек бити на располагању српској кошарци, али ћу се окренути неким другим циљевима и пројектима за које нисам имао времена зато што сам 24 часа дневно био у служби националног тима Србије."

Искусни стручњак је у овом мандату на клупи репрезентације водио Србију и до сребра на прошлогодишњем Светском првенству на Филипинима.

У првом мандату, као селектор тадашње СР Југославије, освајао је златне медаље на Европском првенству у Турској 2001. и Светском првенству у Индијанаполису 2002. године.

image