Преокрет: Синер и даље под истрагом због допинга, огласила се ВАДА!

Прво су се појавиле информације да Италијан може да одахне, али је Светска антидопинг агенција потврдила да ствари нису баш тако једноставне

Светска антидопинг агенција (ВАДА) ипак није донела коначну одлуку када је реч о случају Јаника Синера. Најбољи тенисер света је био два пута позитиван на допинг тесту на забрањену супстанцу клостебол, а претходно су се у Италији појавиле, рекло би се, нетачне информације поводом тог случаја.

"Коријере дела Сера" пренела је како су ВАДА, али и Италијанска антидопинг агенција (НАДА) одлучиле да не уложе жалбу на одлуку Међународне тениске агенције за интегритет (ИТИА).

У саопштењу достављеном Адаму Адикоту, уреднику енглеске верзије сајта "Убитенис", наводи се да је истрага у том случају и даље у току.

"Коначна одлука није донета", наводи се у саопштењу уз додатак чланова светског антидопинг кода у којима се налази до када коначна одлука мора бити донета.

То значи да се још увек чека расплет у овом замршеном случају и уколико Синер на крају буде суспендован, он ће остати без титуле на Ју-Ес опену и у Мајамију, као и поена за полуфинала Индијан Велса и Монте Карла, четвртфинала Мадрида, полуфинала Ролан Гароса, титуле у Халеу, четвртфинала на Вимблдону, четвртфинала у Монтреалу и титуле у Синсинатију.