Мекинро "прецртао" Ђоковића: Добили смо смену генерација!

Седмоструки гренд слем шампион Џон Мекинро верује да је 2024. година показатељ да смо у тенису добили смену генерација, пре свега због чињенице да Новак Ђоковић није освојио ниједан трофеј "велике четворке"

Четири највеће титуле у 2024. су између себе поделили Јаник Синер и Карлос Алкараз - први је био најбољи у Аустралији и на Ју-Ес Опену, а други на Ролан Гаросу и Вимблдону.

Због тога, Мекинро верује да ће њих двојица наредних сезона доминирати и бити главни фаворити, тиме индиректно "прецртавши" 37-годишњег Новака Ђоковића.

"Ово је званична смена генерација. Када је последњи пут било да неко од чланова велике тројке не освоји гренд слем?", упитао се Мекинро, а одговор је 2002. година.

"Мислим да ће ово отворити очи осталим играчима јер ће коначно моћи да помисле да имају добре шансе. Ови момци, Синер и Алкараз, зашто они не би могли да доминирају као чланови велике тројке? Александер Зверев је број два на свету после овог турнира. Ови момци који су прескочени, мислим да ће свима њима порасти глад за тим да коначно узму неки слем", поручио је Мекинро.

Американац је приметио још једну битну ствар која је имала утицаја на резултате у Њујорку.

"Могли сте да видите да су се сви играчи који су били на Олимпијским играма мучили физички и ментално. Тешко је ићи са шљаке на траву и онда опет на шљаку за Игре, па потом одмах на бетон. То није лако. Видите све те момке који су узели медаље на Играма, сви су рано испали, поготово у мушком синглу. Џесика Пегула није нешто нарочито играла у Паризу, а на бетону је заблистала, али за Игу Швјонтек је било тешко", закључио је Мекинро.