Спорт

КСС потврдио: Пешић напушта клупу "орлова"

Светислав Пешић неће више бити селектор Србије
КСС потврдио: Пешић напушта клупу "орлова"Getty © Christina Pahnke - sampics

Оно о чему се причало ових дана добило је и званичну потврду - Светислав Пешић напушта клупу Србије.

Кошаркашки савез Србије потврдио је да Пешић напушта клупу "орлова" крајем сепрембра, када му истекне уговор.

"Селектор мушке А репрезентације Србије, Светислав Кари Пешић ће по истеку важећег уговора, крајем септембра престати да обавља ту функцију. Седамдесетпетогодишњи тренер који је освојио медаље на свим великим такмичењима, Олимпијским играма, светским и европским првенствима, након три године у свом другом мандату на клупи националног тима наше земље, оставља својим наследницима у аманет пример преданог рада, добре припреме и добрих резултата", стоји на почетку саопштења.

Додаје се да је у последње три сезоне, селектор Пешић са репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Паризу и сребро на Светском првенству у Манили, уз пласман у осмину финала на Еуробаскету 2022.

Претходно, Светислав Пешић је са репрезентацијом СР Југославије освајао златне медаље на Еуробаскету 2001. године у Истанбулу, као и наредне године на Светском првенству у Индијанаполису.

"Наслеђе Светислава Пешића у српској, југословенској и светској кошарци, огледа се и кроз успехе овог стручњака на клупском плану, као и успехе са репрезентацијом Немачке, односно млађим селекцијама СФР Југославије, са којом је освајао златне медаље у категоријама до 19 година (Светско првенство, Бормио 1987. године), до 18 година (Еуробаскет, Аустрија 1986. године) и до 16 година (Еуробаскет, Бугарска 1985. године)."

За све учињено за репрезентацију Србије, као и домаћу кошарку у глобалу, Кошаркашки савез Србије се захваљује Светиславу Пешићу и жели му пуно среће и радости у годинама пред њим.

"Истовремено, КСС се захвалио и доскорашњем директору репрезентације Драгану Тарлаћу, који је после три године уз српски национални тим, наставио каријеру спортског функционера у Немачкој", закључује се у саопштењу.

image