Спорт

Немачкој бод у спектакуларном мечу у Амстердаму, Хари Кејн головима прославио велики јубилеј

Фудбалери Холандије и Немачке одиграли су нерешено 2:2 у А Лиги нација, док су Мађарска и Босна и Херцеговина ремизирале без гола. Хари Кејн са два поготка проиславио стоти меч за "албион", Јовановић водио Грчку до још једне победе
Немачкој бод у спектакуларном мечу у Амстердаму, Хари Кејн головима прославио велики јубилејGetty © Marcel van Dorst/EYE4images/NurPhoto

Неколико занимљивих утакмица одиграно је прошле вечери у оквиру Лиге нација, а спектакл су приредиле Холандија и Немачка, које су одиграле без победника 2:2.

Холандија је на "Амстердам Арени" повела већ у другом минуту, после сјајног контранапада - Рајан Гравенберх је био асистент, а Тијани Рејндерс стрелац.

Немачка је у финишу полувремена стигла до потпуног преокрета у режији Дениза Ундава - нападач Штутгарта прво је дао гол у 38. минуту, а затим је у 45+3. био асистент капитену Јозуи Кимиху.

Бек Интера Дензел Дамфрис изједначио је у 50. минуту после додавања Брајана Бробија и тако поставио коначан резултат утакмице.

Обе екипе су имале шансе да стигну до победе, а најбољу прилику није искористио Немац Кај Хаверц.

У другом мечу групе Мађарска Босна и Херцеговина одиграле су 0:0.

Мађарска је доминирала у већем делу меча, капитен Доминик Собослај је погодио пречку, а голман Босне и Херцеговине Никола Васиљ је три пута у изгледним приликама зауставио Барнабаша Варгу.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана, Раде Крунић и Нихад Мујакић, меч су одгледали са клупе Босне и Херцеговине.

На табели групе А3 Холандија и Немачка имају по четири бода, а Мађарска и Босна и Херцеговина по један.

Хари Кејн јубилеј прославио онако како најбоље зна - головима

Капитен Енглеске Хари Кејн је против Финске одиграо 100. меч у дресу са националним грбом и то је умео да прослави.

Нападач Бајерна је први погодак постигао у 57. минуту, кад је "закуцао" лопту у мрежу ударцем са 18 метара, док је други погодак дао у 76. минуту после асистенције Трента Александера-Арнолда.

Српски тренер Иван Јовановић уписао је победу и на дргом мечу на клупи Грчке, која је у гостима савладала Ирску 2:0.

Први гол за Грчку у Даблину дао је Фотис Јоанидис у 50. минуту после асистенције капитена Анастасиоса Бакасетаса. Јоанидису је то трећи гол у две утакмице за Грчку под вођством Јовановића.

Бакасетас је асистирао и за други гол, Христосу Циолису у 87. минуту.

На табели групе Б2 Енглеска и Грчка имају по шест бодова, Ирска и Финска су на нули.

У Б Лиги нација, у групи 1, Чешка је код куће савладала Украјину резултатом 3:2, док је Грузија као гост савладала Албанију 1:0.

На табели групе Грузија има шест бодова, Албанија и Чешка по три, а Украјина је без бода.

image