Спорт

Међедовић поручио Грцима: И да сте дошли са Циципасом, опет смо спремни

Српски тенисер Хамад Међедовић изјавио је да једва чека да изађе на терен пред домаћим навијачима и додао да је екипа спремна за нови изазов у Дејвис купу против Грчке
Међедовић поручио Грцима: И да сте дошли са Циципасом, опет смо спремни© Tanjug/Peter Schneider/Keystone via AP

Међедовић је потврдио да се опоравио од прехладе која га је мучила претходних дана.

"Прехлада је трајала дан или два и сада се осећам много боље. Већ тренирам пуном паром са екипом, тако да сам здрав и спреман. У Београду смо већ пар дана, пуно нам значи да тренирамо са Новаком Ђоковићем, који нам много помаже", рекао је Међедовић за РТС.

Он је истакао да једва чека наступ пред домаћим навијачима у Београду.

"Мени као младом играчу јако значи да играм за репрезентацију, поготово што ће то бити пред нашом публиком у Београду. Много значи представљати земљу на било ком догађају, али посебан осећај ће учинити то пред домаћим навијачима", изјавио је српски репрезентативац који каже да је Србија спремна за Грке.

"Ја не знам никог од њихових играча, као ни остали репрезентативци. Тим је много радио на скаутингу противника, али свакако да је добро за нас што неће бити Стефаноса Циципаса. Међутим, чак и да је дошао, ми имамо спреман тим и верујемо у победу", додао је Међедовић.

Он је навео да се нада да ће у наредној сезони да оствари боље резултате.

"Нисам имао среће на почетку године због болести, нисам играо три до четири месеца, а и касније ми је било тешко да се опоравим. Планови су да до краја сезоне одиграм шест или седам турнира, пре такмичења у Београду. Желим да завршим годину што боље, како бих имао виши ранг за наредну годину", рекао је Међедовић.

Дуел између тенисера Србије и Грчке у Дејвис купу Светске групе И биће одигран 14. и 15. септембра у дворани "Александар Николић". Жреб је на програму у петак у 12.00 часова. Два сингл меча биће одиграна у суботу, док ће у недељу на програму бити један дубл и два сингла дуела.

image