Јамал обрадовао навијаче "блаугране": Желим да постанем легенда Барселоне

Најталентованији фудбалер данашњице Ламин Јамал изјавио је да жели да постане легенда Барселоне, а не неког другог клуба и тиме послао поруку навијачима да не планира да напушта "Камп Ноу"

Ламин Јамал прошле сезоне заиграо је за први тим Барселоне, а на Европском првенству у Немачкој постао је фудбалер о којем се прича у суперлативима.

Ипак, младић мароканског порекла, у јулу је напунио тек 17 година, а његова тржишна вредност (ма колико то сурово звучало за једног малолетника) већ износи 120 милиона евра.

"Не желим да ме ико плати тих 120 милиона. Хоћу да будем играч Барселоне до краја каријере. Сањам о томе да постанем легенда Барселоне, а не неког другог клуба", изјавио је Јамал и тако умирио навијаче каталонског клуба.

Захваљујући играма за репрезентацију Шпаније, којој је помогао да се домогне титуле шампиона Европе, млади Ламин је вољен чак и у Мадриду.

"У Мадриду имају наклоност према националном тиму, то им је важна ствар. Добро, сада знам да их боли што смо ми лидери у првенству", стигао је младић и да пецне вечитог ривала.

Пошто игра на сличној позицији као Лео Меси, многи су пожурили да Јамала пореде са вероватно најбољим фудбалером свих времена.

"Бити упоређиван с најбољим у историји је заиста нешто невероватно, то значи да си урадио нешто добро, али ја желим да ме памте као Ламина Јамала", самоуверен је 17-годишњи младић, који је недавно играо против "орлова" на стадиону "Рајко Митић".

Једно је сигурно - уколико га заобиђу повреде, Ламин Јамал ће у наредним годинама забављати љубитеље фудбала и покушати да помери границе које су поставили његови претходници Лео Меси и Кристијано Роналдо.