Спорт

Јовић открио непознате детаље: Пред Париз нисам само искренуо зглоб, дошло је до фрактуре

Никола Јовић, млади српски кошаркаш, спреман је за нову сезону у НБА лиги и верује да ће ускоро бити на сто одсто јер опоравак после повреде тече у најбољем реду
Јовић открио непознате детаље: Пред Париз нисам само искренуо зглоб, дошло је до фрактуреGetty © Pool / Pool

Велики пех доживео је Никола Јовић који се повредио током припрема репрезентације Србије за такмичење на којем су "орлови" освојили бронзану медаљу.

Међутим, пред почетак нове сезоне српски кошаркаш истакао је да је повреда иза њега.

"Рекао бих да сам скоро потпуно здрав", рекао је Јовић за "Мајами хералд".

"Наравно, ту је још тај мало лигамент који треба да дође на сто одсто, рекли су ми да ће за то бити потребно мало више времена, али није то проблем."

Није Јовићу било лако када је доживео повреду највише због тога што није знао да ли ће моћи да помогне саиграчима на такмичењу у Паризу.

"Није то била уобичајена дисторзија (искренуће) скочног зглоба, већ и мала фрактура. Тада нисам знао хоћу ли уопште моћи да идем на такмичење, али мој највећи циљ је био да будем тамо и да помогнем, у коликој год улози."

Није се одвојио од осталих "орлова јер је дубоко веровао да ће моћи да помогне.

"Одлетели смо у Париз и знао сам да нисам у правој форми јер неко време нисам играо. Моје стопало није било спремно за велику улогу, сви смо то знали, тренер је све разумео, али је и даље желео да идем – и даље је веровао да могу да помогнем, и то сам и урадио."

Пред нову сезону је оптимистичан, али и опрезан јер повреда какву је имао није била једноставна.

"Није шала та повреда коју сам имао, па се старамо да стопало буде добро после сваког тренинга, не желим нове проблеме. Радујем се томе што ћу бити сто одсто", закључио је Јовић.

Талентовани српски кошаркаш 2022. године на драфту је од Мајамија изабран као 27. пик, а из године у годину пружа све боље партије у НБА лиги.

image