Спорт

Шта ће рећи Грци: Циципас за Србију "повређен", али на Лејвер купу може да игра

Грчки тенисер Стефанос Циципас наступаће на предстојећем Лејвер купу, представљајући "Тим Европа", егзибицији која је у власништву и легендарног Роџера Федерера
Шта ће рећи Грци: Циципас за Србију "повређен", али на Лејвер купу може да играGetty © Julian Finney / Staff

Циципас је претходно због повреде леђа отказао свој наступ у Београду у мечевима са Србијом за попуну Светске групе Дејвис купа, који су на програму у суботу и недељу у хали "Александар Николић".

Због тога ће Србија бити још убедљивији фаворит за пролаз даље, али изгледа да повреда Грка и није била тако озбиљна како би због ње пропустио Лејвер куп.

Ово такмичење је на програму крајем следеће седмице, од 20. до 22. септембра, а ове године одржава се у Берлину.

"Желим да помогнем да се оствари победа. Тријумф на овом такмичењу доноси страст, конзистентност и став. Поносан сам на све што сам постигао што ме је одвело на Лејвер куп. Мислим да сам прешао дуг пут да бих заслужио месту у екипи", рекао је Циципас пред почетак турнира и додао:

"Није свеједно да ли ћу играти првог или трећег дана јер трећег дана свака победа вреди три поена а првог један. Желим младим играчима да помогнем јер можда нису ово искусили", поручио је тренутно 12. тенисер света.

image