Руд: Ђоковић је тврда коска за глођање и сигурно највећи тенисер свих времена

Норвешки тенисер Каспер Руд рекао је да је за њега Новак Ђоковић најбољи тенисер света и да по питању тога нема никакве дилеме

Ђоковић је недавно у Паризу освојио златну олимпијску медаљу, чиме је комплетирао нестварну каријеру.

"Ђоковић је тврда коска за глођање и сигурно заслужује да буде сматран најбољим свих времена", рекао је Норвежанин у интервјуу "Јуроспорт".

Први пут од 2002. године ниједан члан сада већ некадашње "велике тројке", није освојио гренд слем трофеј.

"Били су невероватно доминантни, али смена генерација је у току. Ове године имамо двојицу младих тенисера који су освојили по два грен слема. Њих двојица су се највише истакли, имају највиши ниво, веома агресивну игру и добар тенис."

Некада други играч на АТП ранг-листи има посебно схватање "белог спорта".

"Имам обичај да кажем да се тенис не може заокружити као видео игрица, када се прође и последњи ниво, али када су у питању турнирски успеси, Ђоковић је победио све што постоји. Било је фантастично видети га како осваја олимпијско злато ове сезоне."

Норвежанин је до сада одиграо три гренд слем финала и сваки пут је био поражен – у два наврата од Надала, а једном и од Ђоковића.

"Јасно је да не можемо да очекујемо да нам неко сервира успехе, али 'велика тројка' је заиста била фантастична. Тенисери из моје генерације су одиграли 21 финале а освојили смо само две титуле. Нема ту случајности, бројке најбоље говоре, али кривица је и до нас", верује Руд.

"Много се причало о Звереву, Циципасу и Медведеву када су искочили у први план, очекивало се да они сруше ове највеће, али нису ништа могли."