Спорт

Холанд вуче "грађане", Блекијев Форест шокирао "Енфилд"

Манчестер сити остварио и четврти тријумф у Премијер лиги, головима Ерлинга Холанда савладан Брентфорд 2:1. Ливерпул доживео шокантан пораз на свом терену од Нотингем фореста, Никола Миленковић одиграо свих 90 минута за "шумаре"
Холанд вуче "грађане", Блекијев Форест шокирао "Енфилд"Getty © MI News/NurPhoto

Манчестер сити наставио је са тријумфима у Премијер лиги и то, по ко зна који пут, захваљујући Ерлингу Холанду.

Норвежанин је постигао нова два поготка, укупно девет од старта сезоне, чиме је донео преокрет против Брентфорда - 2:1.

"Пчелице" су повеле већ у првом минуту преко Јоана Висе, али је екипа Пепа Гвардиоле до полувремена преокренула резултат и у наставку задржала три бода у џепу.

Асистент Холанду код првог гола био је Де Брујне, а код другог голман Едерсон.

"Грађани" су једина екипа која после четири одиграна меча има максималан учинак, пошто је Ливерпул на свом "Енфилду" неочекивано поражен од Нотингем фореста.

Тим холандског стручњака Арнеа Слота била је много бољи ривал у првих 45 минута, али је одбрана "шумара", предвођена новим капитеном Србије Николом Миленковићем, одолела свим нападима.

У наставку, играчи Фореста су добили крила, па су све чешће угрожавали гол Алисона, да би у 72. минуту Калум Хадсон-Одои постигао гол за победу екипе Еспирита Нуна Санта.

Занимљиво, то је била прва победа Фореста на "Енфилду" после 55 година.

У осталим мечевима четвртог кола није било победника - Брајтон и Ипсвич одиграли су без голова, Вест Хем је у петом минуту надокнаде изједначио на гостовању код Фулама 1:1, док је Матета са два поготка надокнадио минус Кристал паласа против Лестера, за коначних 2:2.

У каснијем термину, Астон Вила је после преокрета савладала Евертон 3:2.

"Карамеле" су на полувреме однеле два гола предности, у листу стрелаца уписали су се Мекнил и Калверт-Луин, али је екипа Унаја Емерија у другом полувремену учинила исто што и Борнмут у прошлом колу.

И тада је Евертон водио 2:0, али је дозволио преокрет, а на "Вила парку" два гола постигао је Оли Воткинс, да би три бода екипи из Бирмингема донео Џон Дуран фантастичним поготком са 25 метара.

image