Новак узео микрофон па открио публици: Он нам је донео победу, не ја

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић захвалио је навијачима на подршци на мечу против Грчке за останак у Дејвис купу

Србија је обезбедила останак у Дејвис купу, пошто је повела 3:0 против Грчке. Србији је трећи, одлучујући поен донео дубл Новак Ђоковић/Хамад Међедовић, који је данас победио Грке Петроса Циципаса и Аристотелиса Таноса 6:3, 3:6, 6:3.

Ђоковић се по завршетку меча обратио навијачима.

"Хвала од срца, дошли сте и јуче и данас у великом броју. Задовољство је играти пред вама. После седам година сам опет овде са вама. Једва чекам да поново заиграмо пред вама. У Пиониру или негде друго. Увек нам дајете ветар у леђа. Хвала вам пуно на подршци", рекао је Ђоковић.

Он је похвалио игру Хамада Међедовића.

"Хамад је заслужио огроман аплауз за борбу и сталоженост. Браво, Хаме. Ти си нам донео победу. У моментима када се ломио резултат он је носио наш тим. Говорим без лажне скромности. У моментима када је било најважније одиграо си најбоље", додао је Ђоковић, да би се потом захвалио Филипу Крајиновићу, који је недавно објавио да је завршио играчку каријеру.

"Дугогодишњи члан репрезентације Филип Крајиновић је са нама и он се повлачи званично. Позвали бисмо Филипа да му одамо признање за све што је урадио за српски тенис. Увек ће бити са нама као пријатељ, али данас је последњи дан његове каријере. Браво, Фићо", истакао је Ђоковић.

Међедовић је захвалио свима на подршци.

"Желео бих да се захвалим селектору, Новаку и свим саиграчима што су ми дали прилику да заиграм пред вама. Хвала што сте дошли у овако великом броју. Никада ништа слично нисам доживео, уживао сам у сваком тренутку. Надам се да ћемо се видети поново", истакао је Међедовић.

Миомир Кецмановић је у суботу у првом сингл мечу победио Аристотелиса Таноса 6:3, 6:3, док је Ђоковић потом надиграо Јаниса Ксиласа 6:0, 6:1.