Спорт

Србину пет месеци суспензије јер се прекрстио на Олимпијским играма

Српски џудиста Немања Мајдов добио је суспензију у трајању од пет месеци, пошто је прекршио религијске кодексе на Олимпијским играма у Паризу
Србину пет месеци суспензије јер се прекрстио на Олимпијским играмаGetty © Steph Chambers / Staff

Правилник на Олимпијским играма је јасан и не дозвољава исказивање било које религије на било који начин.

Подсетимо, Мајдов се летос на Играма у Паризу пред своју борбу прекрстио, што је кршење религијског кодекса, као и непоштовање правилника поштовања норми такмичења.

Због тога је Мајдов сада суспендован на пет месеци, а још након пораза, српски џудиста је привукао пажњу жустром објавом на друштвеним мрежама.

"Не бојте се оних који убијају тело, али душу не могу погубити. Господ Исус Христ", написао је Мајдов.

Мајдов је имао много проблема на Олимпијским играма у Паризу и прилично побеснео након што је елиминисан у осмини финала у категорији до 90 килограма.

"Сатанистички смећари, семе им се судијско затровало. Дисквалификовати ме након две минуте и не пружити ми шансу да уопште покажем било шта... Јесу вам то те вредности и тај спорт и Олимпијске игре, смећари обични? То вам је све, вратиће вам се свака суза го**а сатанистичка", писао је тада Мајдов и додао:

"Једино тако ме и можете зауставити клошари. Џудо уништен и попи*ан спорт. Сто одсто судијска контрола исхода меча... Прође онај који хоће да се сагне и да им се клања. Е па то од мене нећете дочекати никада, таква медаља ми и не треба, смећари несретни. Четири године нас набијају, 15 квалификација, ћутиш јер да те не оштете на Олимпијади и дођеш и опет класика, пошаљи га кући док се још није ни загрејао", рекао је тада Мајдов.

image