Спорт

Туга Партизана пред дерби - шок у Зајечару, ОФК у 96. минуту до победе

Фудбалери Партизана претрпели су нови болан ударац ове сезоне, пошто су у мечу осмог кола Суперлиге Србије изгубили на гостовању ОФК Београду - 2:3
Туга Партизана пред дерби - шок у Зајечару, ОФК у 96. минуту до победе© FK Partizan / Miroslav Todorović

Након што је екипа Александра Станојевића овог лета била једна од ретких која је забележила три елиминације из сва три европска такмичења, ништа боље ствари не функционишу ни у домаћем првенству.

На гостовању Београђанима који као домаћини играју у Зајечару, Партизан је одлично почео када је повео у 15. минуту преко Александра Филиповића. Та предност, међутим, трајала је тек три минута.

Толико је било потребно "романтичарима" да изједначе преко Самјуела Овусуа, мада се Партизан пред одлазак на одмор вратио тамо где је желео да буде - Зубаиру Ибрахим је донео 2:1 у 40. минуту.

Дуго је Партизан одржавао ту предност, али када се чинило да ће доћи до победе, уследио је једанаестерац за ОФК Београд у 86. минуту. Лопта је у руку погодила Марија Јурчевића, да би Александар Палочевић био прецизан из пенала за изједначење.

Но, ни ту није био крај узбуђењима, јер су црно-бели успели да приме погодак у последњим секундама меча. Филип Стојиљковић је постигао погодак за први пораз Партизана у првенству ове сезоне.

Партизан је тако остао на само 11 бодова из шест мечева и сада су шести на табели, где ће дочекати наредно коло у ком се игра "вечити" дерби против Црвене звезде, тренутно водећег тима у Суперлиги са 19 бодова.

Standings provided by Sofascore

image