Спорт

КК Партизан се саопштењем обратио навијачима: Без вређања, молимо!

Кошаркашки клуб Партизан огласио се саопштењем и позвао навијаче да не вређају било кога и да сву енергију усмере на кошарку и љубав према црно-белима
КК Партизан се саопштењем обратио навијачима: Без вређања, молимо!© KK Partizan

Кошаркаши Партизана остварили су две победе на турниру одиграном у Хали 3 Београдског сајма, али меч против Париза накратко је био прекинут због увредљивог скандирања дела навијача црно-белих.

Тим поводом, КК Партизан се огласио саопштењем, које су у име кошаркаша и стручног штаба потписали капитен Вања Маринковић и тренер Жељко Обрадовић.

Саопштење преносимо у целости:

"Јутро након завршетка турнира под називом НИС Опен Аир на којем су учешће узели Париз, АЕК и наш Клуб, чланови стручног штаба и играчи Партизана се овим путем обраћају јавности са жељом да истакну неколико важних ствари:

На првом месту, велика захвалност нашим спортаким пријатељима, екипама АЕК-а и Париза које су дошле у Београд и узеле учешће на нашем турниру. Искрено се надамо да су уживали у Београду и желимо им много успеха у сезони која је пред нама.

Навијачима Партизана неизмерно хвала на верности, бројности и невероватној подршци коју осећамо не само током утакмица, већ и ван терена, на улици, у ресторанима, позориштима, биоскопима, тржним центрима… буквално на сваком месту у Београду и шире.

Истовремено, овим путем скрећемо пажњу на ствари које стручном штабу и играчима Партизана веома сметају. Ради се о вређањима сваке врсте, упућених са наших трибина према појединцима или колективима. Такво понашање и слика коју шаљемо о нама вређајући друге је управо оно против чега се боримо. Желимо да будемо пример другима, да сваког противника дочекамо са поштовањем и испратимо аплаузом.

Ефекат који публика изазива вређањем појединаца и других тимова је јако негативан, како за играче, тако и за чланове стручног штаба. Таквим чињењем са трибина, склања се фокус са игре и онога што најбоље умемо за радимо и због чега смо се окупили, а то је играње кошарке за наш Партизан.

Помозите нам тако што ћете сву концентрацију усмерити на подршку тиму и песме којима ћете исказивати љубав према Партизану, без вређања било кога или било каквих других неспортских испада.

Снага Партизана је одувек била у томе да играчи и навијачи побеђују заједно! Да бисмо до победа лакше дошли, неопходно је да сви у сваком тренутку усмеримо сву енергију на кошарку и љубав Партизану.

Стручни штаб и играчи првог тима КК Партизан

У име стручног штаба и играча, тренер Жељко Обрадовић и капитен Вања Маринковић"

До почетка нове сезоне није остало много - Партизан у АБА лиги стартује 25. септембра, када ће на свом терену црно-бели дочекати екипу Борца, док ће 3. октобра екипа Жељка Обрадовића бити гост код Басконије на отварању Евролиге.

Претходно ће црно-бели имати генералну пробу на турниру у Атини, где ће противник бити шампион Европе Панатинаикос, пред 40.000 навијача, а потом и кошаркаши Ефеса или Макабија.

image