Спорт

Јамал следећег лета слави пунолетство, Барса за поклон спрема нови уговор

Фудбалски клуб Барселона припрема нови уговор за младог шпанског репрезентативца Ламина Јамала, који ће бити потписан у јулу наредне године, преноси шпанска "Марка"
Јамал следећег лета слави пунолетство, Барса за поклон спрема нови уговорGetty © Alex Caparros

Јамал ће 13. јула наредне године да напуни 18 година, а каталонски клуб спремио је продужетак уговора за једног од најталентованијих фудбалера на свету.

"Јамал ће сигурно постати један од најплаћенијих фудбалера у Европи. Он тренутно у Барселони зарађује око 1,5 милиона евра по сезони. У шпанској Ла Лиги су јасна ограничења када су у питању уговори малолетних фудбалера. Барселона то донекле компензује бонусима на плате Јамала. План клуба је да Јамалу понуди уговор до јуна 2030. године са изузетно великим и јасно утврђеним излазним клаузулама", наводи "Марка".

Јамал има уговор са Барселоном до 30. јуна 2026. године, а више пута је раније изјавио да не жели да напусти каталонски клуб.

Млади Шпанац је ове сезоне одиграо пет мечева за Барселону, постигао је три гола и имао је четири асистенције.

Јамал је још прошле сезоне, као 16-годишњак, играо за сениорски тим Барсе, а валику пажњу на себе скренуо је фантастичним партијама на Европском првенству у Немачкој овог лета.

image