Мота има поруку за Влаховића: Душане, научи да се носиш с критикама

Фудбалери Јувентуса нису у последње време успели да остварују резултате какве су прижељкивали, пошто су након доброг старта сезоне уписали два ремија против Роме и Емполија

Овај други је онај у ком је Јуве нарочито разочарао, а мета критика и овог пута био је Душан Влаховић.

Српски репрезентативац је одиграо и други меч у низу на ком није постигао погодак, а Влаховић је у медијима оцењен као најслабији играч "старе даме". Тренер Јувентуса Тијаго Мота, међутим, нимало не сумња у Србина.

“Најважније за њега је да прихвати ствари такве какве јесу. Да прихвати критике и настави даље. Давао је голове и сигуран сам ће их опет давати. Ако не примимо гол, то су и његове заслуге. Ако не постигнемо гол, није само његова кривица. Потребне су му чисте лопте у позицији за постизање голова. Осећа се добро, ради добро, само треба да настави тако и да схвати да су критике део нашег посла", рекао је Мота.

Торински великан последњих година није имао много успеха у Лиги шампиона, која стартује ове седмице.

“Јувентус има богату историју која је у равни са највећима и зато не осећам притисак. Наше је да ту традицију представимо у најлепшем светлу. Сутра желимо да играмо наш фудбал и остваримо прави резултат. Емполи је прошлост, једва чекам да меч почне и да доживим ново искуство. Биће то сјајна утакмица између два тима који желе да играју фудбал."

Иначе, Мота истиче да је преферирао некадашњи формат такмичења у елитном такмичењу.

“Заиста ми се свиђао претходни формат. Ово сада ће дефинитивно бити другачије јер играмо са толико различитих ривала. Али, можда ово буде и лепше. Сигурно је стимулишуће. Најважније ја задржати респект према противнику и не дозволити му да се лепо осећа у поседу лопте", истакао је Тијаго Мота.