Спорт

Компани после уништавања Динама: Шта је требало да ураде – да стану јер други тако мисле?

Баварци су у уторак увече исписали нове странице историје елитног такмичења
Компани после уништавања Динама: Шта је требало да ураде – да стану јер други тако мисле?Getty © Daniel Kopatsch / Contributor

Тренер Бајерна Венсан Компани на необичан начин је прокоментарисао критике на рачун његовог тима, након историјског тријумфа над загребачким Динамом.

Бајерн је на "Алијанц арени" декласирао "ватрене" резултатом 9:2 (3:0) и тако постао први тим у Лиги шампиона који је постигао девет погодака на једном мечу.

Вицешампион Немачке се, упркос сјајном успеху, нашао на мети критика, пошто су навијачи на друштвеним мрежама истицали да није требало толико да понизе ривала.

Нови тренер је имао одговор на такве наводе...

"Ово је веома једноставан посао. Волим да радим са играчима. Трудим се да их унапредим. Покушавам да унапредим тим и да унапредим себе", почео је Компани на конференцији за медије.

"И као што сам рекао, то није нешто на шта бих заиста требало да одговорим. Могао бих да вам дам детаљан одговор о томе, зашто то не заслужује."

Онда се осврнуо на почетак своје каријере.

"Рођен сам у Бриселу, у северној четврти, мој тата је био избеглица, дошао је из Конга у Белгију. Какве су моје шансе биле да икада моја нога крочи у Премијер лигу?! Да освојим нешто као играч? Да играм за репрезентацију?!"

Ипак, постао је прво легенда Андерлехта, белгијске репрезентације, па и Манчестер ситија, пре него што је преузео баварског гиганта.

"Ако узмете шансе да се то деси и да су оне нула одсто, а ја сам сада тренер. Да ли престајете да верујете у себе због онога што други људи говоре?"

Тада је све увезао са високим резултатом против Динама и наведеним критикама.

"И на крају, ако не успеш, не успеш. Ако успеш, успеш, али сваки пут постајеш бољи. То је тако важно. А питање је ирелевантно у смислу правца чињенице да због интернета увек можете пронаћи свашта. Тако да то заиста не схватам лично. Никада."

За крај, Компани је имао поруку за све љубитеље фудбала.

"Али поента је да је то занимљива тема у смислу шта је то што људи треба да ураде, да одустану, зауставе се због онога што други мисле? А у свету у којем живимо, мислим да не треба. Битно је само да охрабримо људе да успеју, да разбију баријере, да ураде нешто", закључио је Компани.

Бајерн ће у другом колу Лиге шампиона гостовати код Астон Виле.

image