Спорт

ПСВ се појачава пред окршај са Звездом – стигла хрватска легенда после хаоса у Сплиту

Хрватски фудбалер Иван Перишић потписао је уговор са ПСВ Ајндховеном до јуна 2025. године, саопштио је холандски клуб
ПСВ се појачава пред окршај са Звездом – стигла хрватска легенда после хаоса у СплитуGetty © Mateusz Slodkowski / Contributor

Перишић (35) је пре неколико недеља раскинуо уговор са Хајдуком из Сплита, након што је малтене протеран из клуба.

Перишић је је у јануару ове године дошао у клуб из свог родног града, најпре на позајмицу из Тотенхема. У том моменту је имао тешку повреду лигамента колена, одиграо је свега седам утакмица као позајмљени играч, а по потписивању трајног уговора само једну.

Међутим, уследио је сукоб са тренером Ђенаром Гатузом, било је приче и о недисциплини крилног нападача, због чега су се навијачи врло брзо окренули против њега.

Репрезентативац "ватрених" добио је бројне увреде од најватренијих присталица клуба са "Пољуда", а на тапету "торциде" нашла се и његова породица.

На друштвеним мрежама је објављен чак и оглас за услужно скидање његовог презимена са дреса.

После неколико седмица спекулисања, одабрао је Ајндховен, који ће играти и против Црвене звезде у Лиги шампиона.

"Ово је клуб у којем могу да освајам трофеје. Пре потписивања уговора разговарао сам са бившим саиграчем Дензелом Дамфрисом. Он ме је убедио да је ПСВ прави клуб за мене. Једва чекам да заиграм за ПСВ", рекао је, између осталог, Перишић на промоцији.

Он је поред Хајдука играо за Тотенхем, Бајерн Минхен, Интер, Волфсбург, Борусију Дортмунд, Клуб Бриж, Розелар и Сошо.

Фудбалери ПСВ-а се тренутно налазе на првом месту на табели холандског шампионата са 15 бодова, док су на премијери у елитном такмичењу поражени од Јувентуса 3:1.

image