Спорт

Први испит у елити за првака Србије - Звезда против Бенфике почиње наступ у "новој" Лиги шампиона

Фудбалери Црвене звезде почињу наступ у овогодишњој, измењеној Лиги шампиона, а први ривал прваку Србије биће португласка Бенфика. Меч се игра на стадиону "Рајко Митић" од 18.45, а текстуални пренос меча можете пратити на нашем порталу путем блога уживо
Први испит у елити за првака Србије - Звезда против Бенфике почиње наступ у "новој" Лиги шампионаGetty © Srdjan Stevanovic

После тријумфа у баражу против норвешког Боде Глимта, дошло је време и за оно право - Црвена звезда против Бенфике игра прву утакмицу у "новој" Лиги шампиона.

За разлику од претходних сезона, Лига шампиона се игра у новом формату - свака екипа у елитном такмичењу ће одиграти по осам мечева (по четири код куће и на страни), а црвено-бели на старту дочекују вицешампиона Португалије.

Црвено-бели су четврти пут део елитног такмичења, али до сада, осим повремених блесака, нису имали превише успеха.

У сезони 2018/19 противници су били Ливерпул, Наполи и ПСЖ, наредне сезоне играли су против Бајерна, Тотенхема и Олимпијакоса, док су прошле године ривали шампиону Србије били Манчестер сити, Лајпциг и Јанг бојс.

"Поносан сам, борили смо се за ово, желели смо да будемо са најбољима и велика нам је част што ћемо угостити велике тимове. Рекао сам играчима да је најважније да уживају у овом новом формату и поносно представљају клуб, град и Србију", рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић на званичној конференцији за медије.

Звезда се значајно појачала у односу на претходну сезону, а екипа је показала свој квалитет у реваншу против Бодеа, у којем је надокнадила минус из првог меча и сигурном игром стигла до циља.

Црвено-бели су први на табели Суперлиге Србије, пред "вечити" дерби који их очекује у понедељак, док на другој страни Бенфика има много проблема на старту нове сезоне.

Лисабонски "орлови" су уписали три победе, уз по један реми и пораз на старту португалског шампионата, па је Бруно Лаж већ у уводном делу сезоне заменио Немца Рогера Шмита на месту главног тренера - само седам дана пред дуел са Звездом.

Као и Звезда, и Бенфика је некадашњи шампион Европе, а титулу су освајали две године заредом - 1961. и 1962. године, док поред тога имају и пет изгубљених финала.

Београдске црвено-беле заиста очекују велики изазови у елити, али би добар резултат на старту такмичења у доброј мери обликовао остатак сезоне и улио значајну дозу самопоуздања изабраницима Владана Милојевића пред искушења која их очекују.

Утакмица између Црвене звезде и Бенфике игра се на стадиону "Рајко Митић", од 18.45, а из клуба су упутили апел навијачима да на утакмицу дођу на време како би избегли гужве које се очекују.

Текстуални пренос меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу, путем блога уживо.

image