Спорт

"Новак те гуши и ништа ти не оставља - страшно је играти против њега"

Француски тенисер Александер Милер говорио је о Новаку Ђоковићу и Карлосу Алкаразу у интервјуу за "Ви лав тенис" и том приликом имао занимљива опажања
"Новак те гуши и ништа ти не оставља - страшно је играти против њега"Getty © Matthew Stockman / Staff

Ривалство између Србина и Шпанца је озбиљно нарасло у последње две године након њихових бројних великих мечева, а Милер је открио у којим стварима се њих двојица разликују.

"Имао сам прилику да се суочим с Новаком. Истина је да никада нисам имао такав осећај на тениском терену. Било је потпуно гушење. Тај момак ти не оставља ништа, ни мрвицу, страшно је. Играо сам са Карлосом Алкаразом на Вимблдону, било је скоро опуштено, Карлос ти мало дозвољава да дишеш, док Новак те увек гуши", објаснио је Милер.

Француз је причао и да болује од Кронове болести, аутоимуног стања које утиче на његову каријеру.

"Морам себи да дам ињекцију сваке две недеље, целог живота. Тако да то није тако лако, али покушавам да се изборим. Понекад се осећам прилично лоше", рекао је Милер својевремено за сајт АТП-а.

Лекар му је дао савет да заврши професионалну каријеру.

"Није било лако јер ми је доктор рекао да ако желим да будем у доброј форми, морам да прекинем тенис и спорт уопште. Када си професионални тенисер, тренираш сваки дан, тако да веома је тешко. Морао сам то да зауставим. Престао сам да тренирам можда два месеца, узимао сам доста кортизона. То је процес са овом болешћу. Тако да сада покушавам да управљам тиме", закључио је Милер.

image