Спорт

Очекивана одлука ОСС - одбојкаши и одбојкашице Србије остали без селектора

Игор Колаковић није више селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије, док Ђовани Гвидети неће наставити да предводи женску одбојкашку селекцију Србије, саопштио је Одбојкашки савез Србије
Очекивана одлука ОСС - одбојкаши и одбојкашице Србије остали без селектораGetty © Harry Langer/DeFodi Images - Christian Petersen

Ова одлука донета је после састанка председништва ОСС којим је председавао председник Ђула Мештер, а на састанку је разговарано о резултатима и учинку сениорских репрезентација Србије.

Игор Колаковић није више селектор пошто је изразио жељу да се опрости од националног тима.

"Колаковић је као први тренер сениора Србије, у свом другом мандату, после 12 година изборио пласман на Олимпијске игре и тако остварио задати циљ. По завршетку турнира у Паризу и истеку уговора, Колаковић је изразио жељу да се опрости од националног тима сматрајући да после олимпијског циклуса неко са новим идејама и новом енергијом треба да настави да ради као први тренер репрезентације", наводи се у саопштењу ОСС.

Из Савеза су поручили да је обављен разговор и са Ђованијем Гвидетијем, првим тренером женске сениорске репрезентације Србије, којем је такође истекао уговор са ОСС и договорено је да се сарадања не настави.

Одбојкаши Србије такмичење на Олимпијским играма у Паризу завршили су у групној фази, док су одбојкашице учешће окончале у четвртфиналу.

image