И Федерер зна да Новака не смете отписивати: "Биће фаворит на Аустралијан опену!"

Најбољи тенисер свих времена није имао сезону какву смо очекивали, али је остварио успех који му је недостајао у невероватној каријери

Роџер Федерер, бивши тенисер и велики ривал Новака Ђоковића, изјавио је да ће српски ас бити међу главним фаворитима на предстојећем Аустралијан опену, упркос слабијим резултатима у последње време.

Ђоковић је први пут после 2017. године завршио сезону без гренд слем трофеја, а успео је да освоји само једну титулу.

Међутим, та једна је и најзначајнија – злато на Олимпијским играма у Паризу, једина ставка која му је недостајала у беспрекорној каријери.

Због тога, али и чињенице да је и даље физички на врхунском нивоу, Федерер сматра да још има ватре у Србину.

"Мислим да Новак још није рекао последњу реч", рекао је Федерер новинарима у Берлину где борави због Лејвер купа.

"Једва чекам Аустралијан опен следеће године. Мислим да ће сигурно бити један од фаворита уз (Јаника) Синера и (Карлоса) Алкараза."

Ова година је била прва од 2003. године да Ђоковић, Федерер или Рафаел Надал нису били међу освајачима гренд слем титуле.

Управо су Синер и Алкараз доминирали на највећим такмичењима – Италијан је тријумфовао у Мелбурну и Њујорку, док је Шпанац пехаре дизао у Паризу и Лондону.

"Новак је узео олимпијско злато, то му је био главни циљ. Такође, одиграо је веома мали број турнира, што је нормално када си старији. Међутим, убеђен сам да и даље може да игра на врхунском нивоу", закључио је Федерер.

Српски ас, који је чак 10 пута био најбољи на Аустралијан опену, тренутно је четврти на АТП ранг листи, а следећи турнир на којем ће наступити је мастерс у Шангају, од 30. септембра до 13. октобра.