Спорт

Милојевић: Јефтини голови су нас скупо коштали

Тренер Црвене звезде задовољан приказаном игром своје екипе, али не и јефтиним грешкама које су допринеле поразу
Милојевић: Јефтини голови су нас скупо коштали© FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Београду од Бенфике резултатом 2:1 у првом колу Лиге шампиона.

"Можда смо могли да уђемо храбрије... не храбрије, него су поједини играчи били смушенији. Бенфика је добар тим, држали смо се плана који смо хтели, хтели смо да имамо висок притисак, да стискамо... Мислим да је несигурност дошла због тога што је пар лопти и фаулова одлазило код њих. То је она уиграност коју немамо. Потребна је синергија, неко време, где ће у сваком тренутку сви знати где се налазе на терену", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Он је истакао да је Звезда пробала да се врати у меч после два примљена гола.

"Можда смо заслужили нешто више од ове утакмице, оно што је генерално је да смо та два гола примили на овом нивоу, а уопште и у фудбалу, то не смете на тренингу, камоли на оваквим утакмицама. Пробали смо да се вратимо. Добра је била реакција играча, освајали смо те просторе, али класа њихових играча. Њихова два штопера су чистила све... Можда да смо дали тај први гол раније, да смо имали још времена, па уз неку енергију. Шта да радимо, то је Лига шампиона, овакве грешке не смеју да се догађају, идемо даље."

Милојевић је рекао да је имао проблема са повредама играча.

"Вања Дркушић се повредио на тренингу и није био спреман, као и Немања Радоњић, који је неспреман и повређен. Нисам видео да је Далсио нешто неквалитетно одиграо. Он је квалитетан играч, ушао је у игру незагрејан. Размишљали смо шта да радимо. Изгубили смо Мимовића, а у том тренутку смо имали и повређеног Сеола. Ми немамо бекове. Родић је повређен, девијација носа и повреда коју треба да залечи. То је било изнуђено, али је Елшник одрадио прави посао и одиграо је добро и не видим да смо имали проблем", истакао је Милојевић.

Он је рекао да је Мимовић повредио стопало.

"Плашим се да није добра ситуација, али још не знам... Отишао је на снимање. Сигурно је да Мимовић игра добро, пун је самопоуздања, све најбоље му желим, али дешавају се такве ствари. Дешавају се овакве повреде, хајде да кажемо да не слутим, али нисам ни велики оптимиста. Видећемо", навео је тренер Звезде.

Милојевић је рекао да због грешака не жели да упире прст у играче.

"Сваки пут и кад гол додате, то је гол који је рад целог тима. Тако можете увек да дођете и видите зашто се некад тако десило. Нико није желео тако то да ради. Фудбал је игра грешака, пад концентрације... Јако је тешко када на овом нивоу играте против оваквог противника и примате овакве голове. Као што се у кошарци каже -прави фаул и нека не буду лаки поени. Тако и овде, не смете да примате голове на лак начин, али смо примили."

Црвена звезда је заиграла боље у другом полувремену.

"Играчи јасно знају ствари које би требало да раде и једноставно ако сам љут то је оно да им кажем да не раде оно што се од њих тражи. Само смо наставили да радимо као и до тада. Хајде да кажемо да је Бенфика у тим неким тренуцима дошла до контроле где смо ми каснили и оног тренутка где смо имали и желели да контролишемо игру, губили смо лопту. Ту уђе конфузија, док смо се снашли. У другом полувремену је све то било много, много боље", објаснио је тренер Црвене звезде.

Црвено-бели ће до краја групне фазе одиграти још седам мечева у ЛШ.

"Нисмо ми екипа која ће ићи да игра полуфинале или финале ЛШ, треба бити реалан у целој тој причи. Оно што је за нас је јако битно и што сам рекао пре ове конференције и рећи ћу и сад. Можда су претходни порази су теже падали, јер нисмо имали неку игру. Није то оно што сам желео. Али, ја хоћу да видимо овакав тим. Нека грешимо, није спорно. Има пуно ствари које би на бази овог издања требало да поправимо. Али смо ми одиграли мушку утакмицу на нашем стадиону пред нашим навијачима. Мој лични утисак је да смо одиграли квалитетну и добру утакмицу."

Он је поновио да су фудбалери Црвене звезде дали све од себе.

"Јесте негативан резултат, то ме и чини поносним јер су играчи дали све од себе и трудили су се да дају све од себе. То је формула коју би требало радити и то је стил који би требало неговати. Некад ћемо играти против јачег противника, па нећемо успети да прикажемо шта смо приметили. Ову утакмицу смо затворили, долази следећа утакмица. Видећемо шта ће да буде, на крају ћемо подвући где ћемо да будемо. Ја сам и дан данас поносан да смо ту и да смо успели да доведемо реномиране тимове овде. Даћемо све од себе да играмо добро и да пружимо добре партије", рекао је Милојевић.

Фудбалери Црвене звезде ће у понедељак гостовати Партизану у деветом колу Суперлиге Србије.

"Та утакмица је сасвим другачија. Имаћемо времена да се припремимо", закључио је Милојевић.

image