Неко је успео да се придружи Ронију О'Саливену - искусни Шкотланђанин у пробраном друштву

Шкотланђанин Џон Хигинс постао је тек други играч у историји снукера који је успео да у каријери забележи 1.000 троцифрених брејкова

У ери где се прецизно води спортска статистика и где се разни рекорди свакодневно рупе, нимало није лако уписати се у историјске књиге, ма којим спортом се бавили.

Зато подвиг Џона Хигинса додатно добија на значају - искусни 49-годишњи Шкотланђанин постао је први човек после чувеног Ронија О'Саливена који је у каријери забележио 1.000. "сенчурија".

"Сенчури" је забраво троцифрени брејк, односно када један играч наниже у једној партији најмање 100 поена.

Можда звучи лако, али у спорту у којем су играчи дуговечни, само двојица су успела то да учине, док је и трећи на путу.

Наиме, Џад Трамп је у каријери уписао 998 "сенчурија" и сигурно ће се придружити двојици понајбољих снукер играча свих времена.

"Ово је одличан успех. Играм толико дуго, тако да сам поносан на овај подухват. Искрено, желео сам да стигнем пре Трампа. Ипак, почео сам 14 година пре њега. Лепо је бити други после Ронија, најбољег у историји. Верујем да ће Трамп прескочити и мој и Ронијев успех", рекао је Хигинс, четвороструки светски шампион у снукеру.

Ипак, упркос оствареном, Хигинс није успео да се пласира у четвртфинале Инглиш опена, пошто је са 4:3 изгубио од Марка Алена.