Човић открио буџет и циљеве Звезде: Одбрана три трофеја и Топ 10 Евролиге

Циљеви за наредну сезону су јасни – одбрана сва три трофеја (Куп Радивоја Кораћа, АБА лига и Суперлига), плус покушај пласмана у Топ 10 Евролиге, рекао је председник КК Црвена звезда Небојша Човић

Звезда нову сезону почиње гостовањем код Дубаија у првом колу АБА лиге, у недељу од 17 сати.

"Пред нама је интересантна сезона, биће много изазова, велики број утакмица, између 85 и 93 утакмице", рекао је Човић на конференцији за медије.

"Баш због тога смо завршили ростер са 16 играча, за сада. Напомињем за сада, јер у току сезоне може доћи до одлазака и долазака, међутим, ми то не планирамо. Завршавамо 'сапуницу' око Петрушева, он је играч Олимпијакоса, као и око Ђуришића, он је у Америци."

Он је изнео податак да ће укупни буџет клуба, за све трошкове, бити између 20 и 22 милиона.

"За први тим бруто 14.308.000, 1.140.000 стручни штаб, плус медицински стаф, тренери млађих категорија, путовања, администрација, дворане ...", додао је он.

"Када су у питању сезонске карте, са јучерашњим даном продато 10.191 карта, плус 350 за спонзоре. Приход 451.393, мање 10 одсто за порез. Продужићемо  продају сезонских карата, а цене дневних карата биће више него прошле године и њихова висина биће саопштена у понедељак", истакао је Човић.

На конференцији за медије обратио се и председник УО Жељко Дрчелић, који је поновио циљеве, али је за нијансу био конкретнији.

"Председник је све рекао, одбрана три титуле и жеља нам је да у Евролиги уђемо у Топ 8. Управа је одрадила све што је стручни штаб тражио од нас када су у питању играчи", рекао је Дрчелић.