Некадашњи тренер Звезде и репрезентације на "Максимиру"? Србин би могао на клупу Динама!

Историјска брука у Лиги шампиона могла би да донесе и историјску ситуацију у хрватском фудбалу

Александар Јанковић, српски тренер и некадашњи селектор младе репрезентације, могао би да постане нови шеф стручног штаба загребачког Динама.

"Ватрени" су пре неколико дана доживели историјску бруку у елитном такмичењу, пошто су на старту нове сезоне у Лиги шампиона, поражени од Бајерна у Минхену са огромних 9:2.

Динамо је постао први клуб на "старом континенту" који је примио девет комада, због чега је раскинута сарадња са тренером Сергејом Јакировићем.

Како преносе поједини хрватски медији, менаџер Мате Јозиповић преко својих сарадника понудио је председнику клуба Велимиру Зајецу да ангажује Александра Јанковића. Некадашњи тренер Црвене звезде слободан је и могао би одмах да преузме екипу.

Јанковић је последњи ангажман имао на месту селектора репрезентације Кине, а током лета је био стручни консултант РТС-а за Европско првенство у Немачкој.

Он је један од кандидата за клубу хрватског шампиона, а међу именима налази се и Нико Ковач, легенда Хрватске и некадашњи тренер баварског гиганта. Хрвати пишу да је он, ипак, много скупља опција, пошто би тражио да буде најплаћенији тренер на овим просторима са годишњом платом од преко 2.500.000 евра.

Поред њих двојице, спомињу се имена Жељка Сопића, Игора Бишћана и Ненада Бјелице. Ту је и опција да на клупи остане Сандро Перковић који ће водити тим након Јакировићевог одласка.

Динамо је тренутно трећи на табели националног шампионата са 13 бодова, једним више од водећих Ријеке и Хајдука, док је у Лиги шампиона закуцан за дно са гол разликом "минус седам".