Спорт

Ко ће бити нови председник КСС? "Чуо сам да ме је Зечевић већ победио, Кари треба да остане"

После Олимпијских игара у Паризу потврђено је да Предраг Даниловић више неће водити српску кошарку, а одлазак је потврдио и селектор Светислав Пешић
Ко ће бити нови председник КСС? "Чуо сам да ме је Зечевић већ победио, Кари треба да остане"© Dusan Milenkovic/ATAImages

Наредни период биће пресудан за будућност српске кошарке јер, након великих успеха на претходна два такмичења, организацију чекају и корените промене.

Небојша Човић, први човек Црвене звезде, један је од кандидата за председника Кошаркашког савеза Србије (КСС) и током конференције су га новинари питали и о репрезентацији.

"Светислав Пешић би требало да остане селектор кошаркашке репрезентације Србије", рекао је Човић новинарима пред нову сезону у АБА лиги.

"Кошарка је наш највећи бренд откад смо самостално земља, да искључимо период СРЈ и СФРЈ. Видели сте то и по резултату у Манили и Паризу и зато бих волео да Пешић остане. То је моје мишљење. Он би требало да остане."

Када је у питању његова евентуална кандидатура за председника савеза, Човић је у свим стилу рекао да је чуо да га је Жарко Зечевић већ победио.

"Знаћете ако буде нешто. То је веома тежак посао, поготово у овим временима. Медаље не смеју да покрију стање у нашој кошарци, али морају да постоје план, структура… Почиње нови олимпијски циклус, у новембру имамо већ прозоре, квалификације за Европско првенство, а тада се игра и дерби Звезда – Партизан. Много је проблема који морају да се решавају. Није далеко ни 1. октобар, мало стрпљења", поручио је Човић.

image