Спорт

Дубаи је садашњост, а Арапи будућност европске кошарке – Евролиги стиже "безобразна" понуда

Европска кошарка могла би у наредним годинама да доживи велике промене
Дубаи је садашњост, а Арапи будућност европске кошарке – Евролиги стиже "безобразна" понудаGetty © Emanuele Cremaschi / Contributor

Евролига, најјаче кошаркашко такмичење на "старом континенту", пролази кроз период транзиције који би могао да буде још интензивнији.

Од ове сезоне, КК Дубаи је члан АБА лиге, а врло је близу био учешћа у Еврокупу, другом по јачини такмичењу.

Извесно је да ће клуб из Уједињених Арапских Емирата бити део Евролиге у наредним годинама, а сада је стигла још једна вест са Блиског истока.

Наводно је један инвестициони фонд из Саудијске Арабије спреман да купи удео у власничкој структури најјачег европског такмичења и то по цени од милијарду евра

Према информацијама које стижу из "Фајнаншал тајмса" у питању је "СУРЈ Спортс" група која тражи удео у Евролиги и тај удео износи око милијарду евра. За то ће се борити са једном америчком и једном британском компанијом. Наводно тренутно Британци имају "вођство у трци".

Кроз разне компаније ПИФ је већ купио фудбалски клуб Њукасл, а већ је почео са огромним улагањима у тенис, па је тако почео да има све већи удео у АТП и ВТА.

Сада су преко новог инвестиционог фонда изгледа одлучили да уђу и у свет кошарке и почели су преговоре са Евролигом која покушава да прода око трећину тренутног бизниса.

Председик Евролиге је легендарни српски кошаркаш Дејан Бодирога.

image