Дубаи је садашњост, а Арапи будућност европске кошарке – Евролиги стиже "безобразна" понуда

Европска кошарка могла би у наредним годинама да доживи велике промене

Евролига, најјаче кошаркашко такмичење на "старом континенту", пролази кроз период транзиције који би могао да буде још интензивнији.

Од ове сезоне, КК Дубаи је члан АБА лиге, а врло је близу био учешћа у Еврокупу, другом по јачини такмичењу.

Извесно је да ће клуб из Уједињених Арапских Емирата бити део Евролиге у наредним годинама, а сада је стигла још једна вест са Блиског истока.

Наводно је један инвестициони фонд из Саудијске Арабије спреман да купи удео у власничкој структури најјачег европског такмичења и то по цени од милијарду евра

Према информацијама које стижу из "Фајнаншал тајмса" у питању је "СУРЈ Спортс" група која тражи удео у Евролиги и тај удео износи око милијарду евра. За то ће се борити са једном америчком и једном британском компанијом. Наводно тренутно Британци имају "вођство у трци".

Кроз разне компаније ПИФ је већ купио фудбалски клуб Њукасл, а већ је почео са огромним улагањима у тенис, па је тако почео да има све већи удео у АТП и ВТА.

Сада су преко новог инвестиционог фонда изгледа одлучили да уђу и у свет кошарке и почели су преговоре са Евролигом која покушава да прода око трећину тренутног бизниса.

Председик Евролиге је легендарни српски кошаркаш Дејан Бодирога.