Спорт

Јовићу одбројани дани у Милану, хоће ли се и он вратити у Звезду?

Српски фудбалер Лука Јовић више није у плановима Милана
Јовићу одбројани дани у Милану, хоће ли се и он вратити у Звезду?Getty © Claudio Villa / Contributor

Репрезентативац Србије готово извесно ће напустити "Сан Сиро" у јануару, пошто су његови дани међу "росонерима" одбројани, преноси италијански новинар Николо Шира.

Јовић је у Милан стигао првог септембра прошле године, али је већ сада на излазним вратима.

Тренер Паоло Фонсека не жели га у тиму, није регистрован ни за Лигу шампиона, а по доласку Тамија Абрахама и Алвара Морате, јасно је било да за њега неће бити места.

Јовић је одиграо одлично у припремном периоду, чак је постигао гол против Барселоне, португалски стручњак је рачунао на нову "деветку", међутим, све је то било кратког даха.

Италијани преносе да је некадашњи ас Црвене звезде, Бенфике, Ајнтрахта, Реал Мадрида и Фјорентине одбио две понуде да напусти "град моде", а то је учинио како би покушао да се избори за већу минутажу.

Ове сезоне одиграо је само две званичне утакмице током којих је просечно био на терену 35 минута.

Још није познато где ће наставити каријеру, али када је његово име у питању, у последње време често се чује интересовање управо Црвене звезде.

Лука је поникао у црвено-белима, отишао са стадиона "Рајко Митић" као веома млад, али је било спекулација да га српски шампион жели у тиму за Лигу шампиона.

Црвено-бели су се озбиљно појачали за наступ у елити, дошао је Раде Крунић који је такође раније играо за Милан, а вратио се и Немања Радоњић.

Јовић има уговор са Миланом до јуна следеће године.

image