Спорт

"Грешке пресудиле против Бенфике, да је Звезда раније дала гол..."

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Зоран Филиповић изјавио је да су грешке коштале црвено-беле пораза против Бенфике у Лиги шампиона
"Грешке пресудиле против Бенфике, да је Звезда раније дала гол..."Getty © Srdjan Stevanovic

Црвена звезда је пре два дана на свом терену поражена од Бенфике 2:1 у првом колу Лиге шампиона.

"Бенфика је победила Звезду и на искуство и на квалитет. Ипак је индивидуални квалитет играча Бенфике бољи од индивидуалног квалитета фудбалера Звезде. Амбијент на стадиону Звезде је био такав да се очекивао позивитиван резултат, јер су сви били свесни да Бенфика у овом тренутку није толико јака као раније. Грешке које су се појавиле у игри Звезде су утицале на то да се изгуби та утакмица", рекао је Филиповић за "Танјуг".

Филиповић је у каријери играо и за Звезду и за Бенфику.

"Ја сам очекивао да Звезда направи неко изненађење, да освоји бод или чак три. Сви смо то очекивали, били бисмо задовољни и бодом. Међутим, фудбалери Звезде су направили грешке, играчи Бенфике су лако постигли та два гола, која су утицала на крајњи резултат", додао је Филиповић.

Он је истакао да је Звезда брзо примила два гола.

"Први гол је пореметио игру Звезде, у том тренутку пала је концентрација играчима. Пре другог гола Бенфике није био прекршај за госте. Енглез Мајкл Оливер је добар судија, али је био мало наклоњен гостима. Други гол је одлучио утакмицу. Голман Звезде се погрешно поставио код извођења слободног ударца, погрешно је поставио и живи зид", навео је Филиповић.

Звезда је касно постигла гол, сматра Филиповић.

"Звезда је последњих 15-ак минута притискала Бенфику. Видело се да су играчи Бенфике физички пали. Да је Звезда постигла гол раније сигурно би до краја меча успела и да изједначи", додао је Филиповић.

Црвена звезда ће у новом формату такмичења у лигашком делу одиграти осам утакмица у Лиги шампиона.

"Нови формат такмичења је интересантан. Видеће се на крају да ли је то позитиван или негативан модел. У почетку ће бити доста изненађења, јер неће бити тактизирања, пошто се игра једна утакмица. Звезда за противнике има тешке ривале. Штутгарт је изванредна екипа, Јанг бојс је компликована екипа, да не причамо о Интеру, Милану, Барселони и Монаку...", рекао је Филиповић.

image