Спорт

Спектакл под отвореним небом – Партизан срушио шампиона Европе пред више од 35.000 навијача

Кошаркаши Партизана савладали су у фантастичној атмосфери "Панатенаик" стадиона, пред више од 35.000 навијача, екипу Панатинаикоса 75:64
Спектакл под отвореним небом – Партизан срушио шампиона Европе пред више од 35.000 навијача© KK Partizan

Партизан јер спреман за нову сезону – у генералној проби пред старт такмичења у АБА лиги и Евролиги, црно-бели су савладали шампиона Европе, екипу Панатинаикоса 75:64.

Црно-бели су одиграли више него солидан меч против поприлично незаинтересованог противника, пред више од 35.000 навијача на чувеном Панатенаик стадиону, на којем су почеле модерне Олимпијске игре.

Ни црно-бели ни зелени нису били комплетни, али су наговестили шта и колико могу у почетној фази сезоне, а екипа Жељка Обрадовића оставила је много бољи утисак.

Црно-бели су отворили меч сјајном одбраном, па су прве поене примили после четири и по минута игре – 6:2.

Није екипа Жељка Обрадовића блистала у нападу, али је шампиону Европе дозволила само један погодак из игре у првих 10 минута и после прве четвртине стекла предност 15:8.

Траљава игра настављена је и у другој деоници, али су црно-бели, упркос бројним промашајима, контролисали резултат.

ПАО је изгледао далеко лошије од екипе која је прошле сезоне освојила трофеј у Евролиги, Партизан је лако излазио на крај са нападима Атињана, стигао и до двоцифрене предности, да би на полувреме црно-бели отишли са вођством од 36:27.

Друго полувреме донело је нешто бољу кошарку, али и даље је Партизан чувао предност, упркос све озбиљнијим налетима домаћина.

После три одигране четвртине црно-бели су имали предност 57:43, захваљујући пре свега доброј одбрани и индиспонираности високих играча Панатинаикоса, који су већ на старту ушли у проблем са личним грешкама.

Задржали су црно-бели двоцифрену предност све до средине последње четвртине, а онда је ПАО почео да се приближава.

Ипак, играчи Партизана, који су током читавог меча имали проблема са линије за слободна бацања, у завршници су били сигурни, сачували предност и дошли до важне победе у последњој припремној утакмици пред нову сезону.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Двејн Вашингтон са 13 поена, један мање убацио је Брендон Дејвис, док је Тајрик Џонс додао 10.

Екипа Жељка Обрадовића у среду игра први меч у АБА лиги против Борца на свом терену, док ће 3. октобра гостовати код Басконије на премијери у Евролиги.

image