ФК Партизан: Криминалци уништили терен пред дерби, полиција да реагује!

Непознати починиоци су у суботу увече провалили на стадион Фудбалског клуба Партизан и оштетили терен у значајној мери пред утакмицу против Црвене звезде, саопштио је клуб из Хумске

"ФК Партизан обавештава јавност да је током претходне ноћи терен на стадиону у Хумској улици, на ком је за понедељак заказано одигравање највеће утакмице српског фудбала, уништен у значајној мери."

"Група организованих криминалаца, током ноћи провалила је у простор стадиона и извела обесан пир уништавања терена. Као што се може видети из приложених фотографија, деликвенти су разбијали пивске флаше и огромну количину стакла расули по целом терену", наводи се у саопштењу Партизана.

Клуб из Хумске је навео да су починиоци поливали и палили нафтне деривате по целој површини терена.

"Уз то је терен, који спада у ред најмодернијих хибридних терена, који је ФК Партизан уградио прошле године уз помоћ УЕФА и ФСС, уништен поливањем и паљењем нафтних деривата по целој површини терена. Огорчени смо и тражимо хитну реакцију свих надлежних органа, како би се ови криминалци што пре идентификовали и против њих предузеле казнене мере. На увид надлежним органима стављени су снимци са сигурносних камера, као и сазнања о којим се појединачно вођама ове организоване групе ради, а надлежни органи такође имају податке о тим лицима, те смо уверени да ће учиниоци овог незапамћеног чина бити врло брзо пронађени и процесуирани", саопштили су црно-бели.

Из управе Партизана су затражили од надлежних органа да приведу лица која су починила преступ или ће клуб јавно објавити имена и презимена особа које предводе организовану групу.

"Уколико надлежни органи не приведу та лица у хитном року, ФК Партизан ће у понедељак у 15.00 часова јавно објавити имена и презимена лица која предводе ову групу. Ради се о незадовољним припадницима криминалне групе, који се прикривају под именом одређених навијачких група, а у прошлости су се исти већ хвалили оштећењем централне ложе стадиона, као и исписивањем порука против управе на трибинама и свакодневно у самој околини стадиона. Упозоравали смо надлежне институције да се та организована група неће зауставити на претходним кривичним делима, већ да ће их понављати, а сада смо добили и потврду тога. Ова група лица, одлучила је да своје очигледне фрустрације искали на имовини клуба који наводно воле, на терену на којем сутра играчи вољеног клуба треба да се истрче, играју фудбал и изборе победу за свој клуб", саопштио је клуб из Хумске.

Из Партизана наводе да је овим чином начињена огромна материјална штета и нарушен углед клуба у фудбалском свету.

"Стручне службе клуба увелико раде на санацији терена, обзиром да је остало нешто више од 24 часа до одигравања највеће утакмице српског фудбала, на којој ће између осталог бити присутан велики број странаца који ће сведочити срамоти групе која је уништила терен вољеног клуба", додаје се у саопштењу.

Из Хумске поручују да ће надлежна служба све учинити како би терен довела у прихватљиво стање за одигравање утакмице.

"Стање терена се не може у овом кратком року поправити до жељеног и у потпуности спремног за игру, али ће надлежна служба ФК Партизан учинити надљудске напоре да терен доведе у прихватљиво стање за одигравање утакмице. ФК Партизан позива све праве навијаче да у понедељак дођу на утакмицу, да своју љубав према клубу искажу подршком тренеру и играчима у најважнијој утакмици", закључује се у саопштењу Партизана.

Меч између Партизана и Црвене звезде је у понедељак на програму од 19.00 часова.