Спорт

Шок за шампиона - Звезда пала у Дубаију, драматична победа за АБА дебитанта

Кошаркаши Дубаија остварили су историјски тријумф, у првом званичном мечу, пошто су на старту нове сезоне у АБА лиги савладали браниоца титуле Црвену звезду резултатом 86:84

У сјајном амбијенту у Дубаију, домаћа екипа је успела да тријумфује у свом првом такмичарском мечу од оснивања клуба и то против црвено-белих, остваривши кључну предност на старту меча.

Дубаи је прву деоницу решио у своју корист 28:16, па им није сметало што су наредне три изгубили, јер су већ успели да створе недостижну предност.

Новог члана АБА лиге су до победе предводили Нејт Мејсон са 18, Авуду Абас са 17 и Клемен Препелич са 16 поена. Алекса Ускоковић постигао је први поен у историји Дубаија, а меч је завршио са три, Данило Анђушић са четири, а Немања Дангубић са осам поена.

Код Звезде Никола Калинић убацио је 16, а Ајзеја Кенан 13, а Лука Митровић 12 поена. Коди Мекинтајар имао је шут за победу две секунде пре краја, али је промашио и тако меч завршио са 10 поена на свом конту.

Милош Теодосић је искључен почетком четврте четвртине након техничке грешке и намерног фаула, па тим Јаниса Сферопулоса није успео да у драматичној завршници стигне до преокрета.

Дубаи у наредном колу гостује Цедевита Олимпији, а Звезда дочекује Морнар.

image