Спорт

Храбри Арсенал није издржао - Сити у 98. минуту до бода у дербију Премијер лиге

Фудбалери Арсенала нису успели да савладају Манчестер сити на тешком гостовању у дерби мечу 5. кола Премијер лиге, пошто им ни вођство до 98. минута меча није донело тријумф
Храбри Арсенал није издржао - Сити у 98. минуту до бода у дербију Премијер лигеGetty © Carl Recine / Staff

Екипа Пепа Гвардиоле успела је да се очува на првом месту енглеског шампионата, пошто је у последњим тренуцима меча стигла до изједначујућег поготка за 2:2.

Све је почело сјајно за четвороструке узастопне шампионе, који су повели преко Ерлинга Холанда већ у 9. минуту. Али ако је неко тада очекивао "распад" Арсенала, догодило се управо супротно.

"Тобџије" су показале зубе првом фавориту за нову титулу и већ до полувремена стигле до преокрета. Прво је Рикардо Калафјори одлично погодио са дистанце за 1:1 у 22. минуту, да би Габријел у надокнади првог полувремена донео преокрет.

Голови дефанзиваца су ипак били стављени у запећак када је Леондро Тросар због одуговлачења добио други жути, односно црвени картон у осмом минуту надокнаде првог дела игре.

Арсенал се у наставку са 10 играча одлично држао, успевао да одоли, али све до 98. минута, када је Џон Стонс постао трећи дефанзивац на мечу који је затресао мрежу и поставио резултат на коначних 2:2.

Тако је Сити остао водећи у Премијер лиги са 13 од могућих 15 бодова, док је Арсенал четврти са 11 бодова.

Standings provided by Sofascore

image