Храбри Арсенал није издржао - Сити у 98. минуту до бода у дербију Премијер лиге

Фудбалери Арсенала нису успели да савладају Манчестер сити на тешком гостовању у дерби мечу 5. кола Премијер лиге, пошто им ни вођство до 98. минута меча није донело тријумф

Екипа Пепа Гвардиоле успела је да се очува на првом месту енглеског шампионата, пошто је у последњим тренуцима меча стигла до изједначујућег поготка за 2:2.

Све је почело сјајно за четвороструке узастопне шампионе, који су повели преко Ерлинга Холанда већ у 9. минуту. Али ако је неко тада очекивао "распад" Арсенала, догодило се управо супротно.

"Тобџије" су показале зубе првом фавориту за нову титулу и већ до полувремена стигле до преокрета. Прво је Рикардо Калафјори одлично погодио са дистанце за 1:1 у 22. минуту, да би Габријел у надокнади првог полувремена донео преокрет.

Голови дефанзиваца су ипак били стављени у запећак када је Леондро Тросар због одуговлачења добио други жути, односно црвени картон у осмом минуту надокнаде првог дела игре.

Арсенал се у наставку са 10 играча одлично држао, успевао да одоли, али све до 98. минута, када је Џон Стонс постао трећи дефанзивац на мечу који је затресао мрежу и поставио резултат на коначних 2:2.

Тако је Сити остао водећи у Премијер лиги са 13 од могућих 15 бодова, док је Арсенал четврти са 11 бодова.