Спорт

Камењашевић: Успели смо, драго ми је што је први меч био са Звездом

Спортски директор КК Дубаи Дејан Камењашевић изјавио је да није било лако направити структуру клуба у кратком периоду, као и да му је посебно драго што је остварена историјска победа против Црвене звезде
Камењашевић: Успели смо, драго ми је што је први меч био са Звездом© ABA liga

"Није било лако у кратком периоду направити структуру клуба, практично за два и по - три месеца. Успели смо у томе да се 'подбаци лопта', а мени је посебно драго што смо прву, историјску, утакмицу одиграли против Црвене звезде, рекао је спортски директор КК Дубаи.

Дубаи је од ове сезоне члан АБА лиге, а у првом мечу победио је Звезду, актуелног шампиона, резултатом 86:84.

"Звезда ја за нас као братски клуб, подржали су нас да уђемо у АБА лигу и веома нам је драго што смо прво њих угостили у нашој велелепној "Цоца Цола Арени", изјавио је Камењашевић за "Танјуг".

Према његовим речима, пред екипом Дубаија је још много рада, али веома је важно што су сада дефинитивно на кошаркашкој мапи.

"Атмосфера је била добра, показали смо да имамо и паркет и кошеве и неке навијаче које још увек морамо да учимо како да навијају, имамо и тим и такмичили смо се. Такође, мислим да је за нас добро што нам је Звезда дошла у првом колу, реално сад нам је била највећа шанса да победимо јер су они још у неком почетку, још се траже као тим, имају 16 играча".

"Звезда је екстремно добар тим, направљен за Топ 8 Евролиге, имамо огромно поштовање према њима. Опет, са друге стране ми смо практично играли без два врло битна играча - Бертанса који се на самом почетку повредио, а видели смо какав је шутер, док је Ајзеа Тејлор тек потписао и још не зна да ли је "пошао и дошао". Кад се уиграмо, не само 12 играча, него и сви ми из "стафа", верујте ми смо тек научили имена нас самих, све ће бити боље и боље", истакао је Камењашевић.

image