Спорт

КК Партизан на Медија деју Евролиге - "Не можемо да дочекамо да почне сезона"

Кошаркашки клуб Партизан представио је тим за наредну сезону - играчи су на Медија деју Евролиге обавили фотографисање и разговарали са представницима медија
КК Партизан на Медија деју Евролиге - "Не можемо да дочекамо да почне сезона"© KK Partizan

Екипа, коју ће и ове сезоне са клупе предводити најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић, претрпела је велике промене у односу на прошлогодишњу и у саставу је остао само Балша Копривица.

Уз њега ће за Партизан у новој сезони играти Брендон Дејвис, Ифе Лундберг, Карлик Џонс, Френк Никилина, Двејн Вашингтон, Марио Накић, Митар Бошњаковић, Вања Маринковић, Алексеј Покушевски, Стерлинг Браун, Исак Бонга, Аријан Лакић, Ајзеа Мајк, Алекса Димитријевић и Тајрик Џонс. 

Партизан ће први званични меч у новој сезони одиграти у среду, 25. септембра од 19 часова у Београду против Борца у првом колу регионалне АБА лиге.

Црно-бели ће прву утакмицу у Евролиги одиграти 3. октобра у Виторији против Басконије.

Маринковић: Момци су стварно добри...

Нови капитен Вања Маринковић реако је да су црно-бели спремни за нову сезону и додао да очекује велику подршку навијача на мечу против Борца.

"Момци су стварно добри. Добра група момака, позитивни, радни, вредни. Мислим да је то најбитније. Оно што смо одиграли исто мислим да је било врло добро и да спремни улазимо у нову сезону", рекао је Маринковић новинарима.

Он је навео да цео тим одлично сарађује са тренером Партизана Жељком Обрадовићем.

"Оно што је најбитније је да сви хоће да напредују, раде и уче, а мислим и да је њему то најбитније. Мислим да је и он срећан исто колико и ја", додао је капитен Партизана.

Црно-бели ће у среду у Београду дочекати екипу Борца у првом колу регионалне АБА лиге.

"Верујем да ће екипа дати све од себе, играмо први пут пред нашим навијачима. Очекујем велику посету и подршку, а од нас велику борбу и победу", истакао је Маринковић.

Маринковић је са селекцијом Србије освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу и не верује да ће се Светислав Пешић повући са места селектора Србије.

"Мислим и да је нама и њему било стварно лепо последња три лета. Мислим да би било лепо да се дружимо и следећег. Шта год буде, то ће да буде, али... Да ли бих волео да оде? Не бих", рекао је Маринковић.

Ниликина и Бонга: Не можемо да дочекамо Арену и 20.000 навијача

Утакмицу против Борца не може да дочека Френк Ниликина.

"Не могу да дочекам да почне сезона. Радили смо много и спремали се за нову сезону. Једва чекам среду да одиграмо добро свих 40 минута и надамо се да ћемо доћи до победе", рекао је Француз новинарима на Медија деју.

Ниликина је рекао да жели да буде успешан у наредној сезони, а потом је говорио о тренеру црно-белих Жељку Обрадовићу.

"Играчи као што сам ја су компетитивни и желе да буду на највишем нивоу, а он ће увек да буде искрен према нама. Извлачиће најбоље од нас што је и потребно током целе сезоне", додао је кошаркаш Партизана.

Ниликина је навео да је одушевљен навијачима Партизана.

"Захвалан што могу да играм за овај тим и ове навијаче. Не могу да дочекам Арену и 20.000 људи јер је пред 3.000 било сјајно. У Арени ће бити забавно, надам се првој победи", закључио је француски кошаркаш.

Исак Бонга у наредној сезони очекује само победе и верује у велику подршку навијача са трибина.

"Очекујемо само победе. То је нешто што сви имамо у себи и желимо то од сваке утакмице и што се увек тражи од нас уз то да играмо чврсто", рекао је Бонга у Београду.

Бонга је потом описао како изгледа рад са тренером Партизана Жељком Обрадовићем.

"Жељко од нас тражи основне ствари, нешто што не можеш да заборавиш, оријентисан је ка детаљима. Све је у детаљима и много тога захтева од нас, али све то што тражи је нешто што смо способни да урадимо. Дефанзивно сам оријентисан и волим да играм одбрану. За мене је најбоље што могу да будем агресиван на обе стране, а имам и слободу да шутирам, нападам обруч, асистирам саиграчима...", навео је кошаркаш Партизана.

Бонга је истакао да је одушевљен навијачима Партизана.

"Видели смо само трачак онога што следи и стварно сам узбуђен, осећа се енергија и страст са трибина и то су стварно сјајне ствари. Желим да будем бољи из утакмице у утакмицу. То су ми жеље сваке сезоне", додао је Бонга.

image