Видовита "Марка": Винисијус осваја "Златну лопту"

На данашњој насловоној страни шпанске "Марке" освануо је Винисијус Жуниор са "Златном лоптом" у рукама

Иако је гала церемонија на којој ће бити уручена "Златна лопта" за најбољег фудбалера у сезони 2023/24 заказана за 28. октобар, шпанска "Марка" зна ко ће заменити Леа Месија на фудбалском трону.

Наиме, на насловној страни данашњег броја угледног шпанског спортског часописа налази се фудбалер Реала Винисијус Жуниор са престижном наградом у рукама, уз наслов "Сви путеви воде до злата".

Вини јесте највећи фаворит на кладионицама, уз саиграче Џуда Белингема, Килијана Мбапеа, Данија Карвахала, али и Родрија из Манчестер ситија.

Мбапе је тек стигао у "краљевски" клуб и није учествовао у освајању Лиге шампиона, за разлику од Винија и Џуда, који су били најбољи играчи екипе Карла Анћелотија у прошлој сезони.

Не треба заборавити ни Карвахала, који је чак постигао погодак у финалу Лиге шампиона, а са Шпанијом је био најбољи на Европском првенству одиграном прошлог лета у Немачкој.

Родри је био осовина Манчестер ситија у прошлој сезони, али за разлику од успеха са националним тимом, није успео да се домогне ни финала у клупском такмичењу.

"Марка", очигледно, сматра да је све готово и да ће најбољи фудбалер света бити Винисијус Жуниор.