Спорт

Сви Звездини "покери" у Хумској: Партизан ништа слично није доживео 42 године

Фудбалери Партизана доживели су првокласно понижење у 174. "вечитом" дербију пошто су на свом стадиону доживели пораз 4:0 од највећег ривала, Црвене звезде
Сви Звездини "покери" у Хумској: Партизан ништа слично није доживео 42 године© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Екипа Александра Станојевића била је потпуно немоћна и чак и "добро прошла", имајући у виду с којом лакоћом је примила три поготка у размаку од 20 минута, на 25 минута до краја сусрета.

Ипак, зауставила се Звезда на "покеру" и тако остала без своје прве "петарде" у дербијима на стадиону ривала. Међутим, није први пут да су црвено-бели постигли четири поготка на дербијима играним у Хумској. Ово је био укупно шести пут, додуше први после 42 године.

Звезда је у понедељак увече остварила највећу победу као гост у дербијима, а последњи пут су четири поготка постигли у тријумфу 1:4 оствареном на тада стадиону "ЈНА" у 70. дербију.

Било је то 14. априла 1982. године, када је Звезда савладала Партизан, а голове су постизали Милко Ђуровски, Милош Шестић два пута и Ранко Ђорђић, док је једини гол за црно-беле постигао Звонко Живковић.

Резултатом 4:1 Звезда је у Хумској победила Партизан и у 58. дербију, марта 1976. године, и пре тога у 16. дербију, играног јуна 1955.

Једном приликом је за госте на "ЈНА" било 4:2 и то у 12. дербију из 1953. године, када су за Звезду голове давали Рајко Митић, Тодор Живановић, Коста Томашевић и Предраг Ђајић. Марко Валок и Тодор Веселиновић били су стрелци за црно-беле.

Такође, црвено-бели су четири поготка постигли и у првом дербију икада одиграном 5. јануара 1947. године. На стадиону у Хумској, тада званом Централни дом Југословенске Армије, резултат је био 3:4, а три гола за Звезду је постигао Јован Језеркић, уз још један погодак Ђајића. За Партизан је гол постигао Стјепан Бобек, уз аутоголове Ђајића и Младена Кашанина.

За звездаше ће бити симболично што су на првом и до сада последњем дербију њихови пулени постигли по четири поготка, уз хет-трик нападача, пошто је у понедељак то учинио и Шериф Ндиаје.

А шта остаје Партизану? Осим срамоте, како је то рекао тренер Александар Станојевић, црно-белима вероватно преостаје само још да се добро запитају шта у ствари раде.

image