Барса хитно тражи голмана, један спреман да се врати из пензије

Након стравичне повреде Немца Тер Штегена, Барселона је у потрази за голманом који би чувао мрежу катаолонског клуба до краја сезоне

Није се лидер шпанског првенства надао да ће крајем септембра и ван прелазног рока, морати да потражи новог голмана.

Тешка повреда коју је доживео голман Марк Андре тер Штеген у мечу са Виљареалом, натерала је челнике "Блаугране" на доношење хитних одлука.

Немац је задобио потпуну руптуру тетиве десног колена, које је одмах након пада изгледало катастрофално лоше и ван природне позиције.

Барселона је објавила да ће Тер Штеген бити оперисан и да је минимално одсуство осам месеци, а шпански медији наводе да капитена Барсе неће бити знатно дуже од тога.

Због такве ситуације, Барселона је и званично кренула у потрагу за новим чуваром мреже.

Како је прелазни рок завршен, опције су значајно умањење. Барселона ће тако моћи да доведе само играче који немају уговор са другим тимом.

Тако се као кандидати спомињу 37-годишњи Кејлор Навас, који од прошле сезоне нема клуб, али и Војчех Шчесни.

Занимљиво је да је Пољак пре само неколико недеља најавио одлазак у пензију, али према писању добро обавештеног Фабриција Романа, спреман је да се врати професионалном фудбалу.

Романо, који се позива на изворе блиске Шчесном, наводи да је Барселона већ приступила пољском голману и да су у току преговори око услова.

Уколико не успе да доведе појачање на позицији чувара мреже, каталонски клуб ће морати да се ослони на резервне голмане Ињакија Пењу и Андера Астралагу.