Алкараз: Надам се да Рафа неће у пензију након Дејвис купа

Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио је да се нада да Рафаел Надал неће да заврши играчку каријеру на Финалном турниру Дејвис купа у Малаги

Селектор репрезентације Шпаније Давид Ферер објавио је пре неколико дана да ће Надал играти за селекцију ове земље на Финалном турниру Дејвис купа, који је на програму од 19. до 24. новембра у Малаги.

Надал (38) је у каријери освојио 22 гренд слем трофеја. Он је последњи пут играо на Олимпијским играма у Паризу.

"Ројтерс" подсећа да је Надал потом због повреде пропустио Лејвер куп, а шпански тенисер је више пута наговестио да би сезона 2024. могла да буде последња у његовој каријери.

Његов млађи колега из репрезентације Карлос Алкараз, изјавио је да се нада да се Надал неће пензионисати након Дејвис купа.

"Увек је сјајно имати поред себе Надала. Недостајао ми је на Лејвер купу. Време, које проведем са њим, за мене је привилегија", рекао је Алкараз, који је са Надалом играо у дублу на Олимпијским играма у Паризу.

"Не желим да мислим да је то потенцијални 'последњи плес' за њега у Малаги. Уживам да Надала гледам на терену. Велика је подршка имати га у тиму. Надал може да донесе много искуства у Дејвис купу. За мене ће то бити прво финале Дејвис купа", рекао је Алкараз на конференцији за медије у Пекингу.

Алкараз ће у првом колу турнира у Пекингу играти против Ђованија Мпешија Перикара из Француске.