Спорт

УЕФА одузела "Сан Сиру" финале Лиге шампиона 2027. - Французи желе организацију

Европска фудбалска унија (УЕФА) објавила је да стадион "Сан Сиро" у Милану остаје без организације финала Лиге шампиона 2027. године
УЕФА одузела "Сан Сиру" финале Лиге шампиона 2027. - Французи желе организацијуGetty © Marco Luzzani / Stringer

УЕФА је такву одлуку донела јер град Милано није могао да гарантује да ће стадион и његова околина бити спремни за утакмицу због реновирања.

Зато ће сад кровна организација европског фудбала до априла покушати да изабере коначног домаћина финала елитног фудбалског такмичења, а један од могућих кандидата биће стадион "Велодром" у Марсеју.

То је саопштио Себастијен Гибраел, представник градских власти Марсеја, само неколико сати након потврде УЕФА о одузимању домаћинства Милану.

"А зашто то не би било у Марсеју, на најлепшем стадиону у Француској - на Велодрому?", упитао је Гибраел на друштвеним мрежама, и истакао да ће власти Марсеја заједно с градоначелником Беноом Пајаном подржати кандидатуру тог града.

Следећа два финала Лиге шампиона биће играна у Минхену 2025. и Будимпешти 2026. године. "Сан Сиро" тако неће по пети пут бити домаћин највеће утакмице европског клупског фудбала, пошто је до сада то био 1965, 1970, 2001. и 2016. године.

image